Piyasalardaki hareketlilik sürerken, birçok yatırımcı da elindeki parayı nasıl değerlendireceğini araştırıyor. Burada da referans ünlü ekonomistler oluyor.

Son olarak ekonomist Atilla Yeşilada, yıl sonunda yüksek getiri sağlayacak yatırım aracını duyurdu.

BORSA'DA ARTIŞ DOLAR'DA DURGUNLUK

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın (TCMB) politika faizini yüzde 50'ye çıkartmasıyla beraber mevduat faizleri de yüzde 55'e yükseldi ve Borsa İstanbul 10 bin seviyesini geçerek rekor kırdı. Faiz artışı, TL varlıklarına olan ilgiyi artırırken, dolar piyasasında durgunluğa yol açtı.

Dolar, 33 TL seviyesini gördükten sonra 32,98 TL'ye geriledi. Borsa İstanbul ise 10 bin 800 seviyelerinden 10 bin seviyelerine kadar düştü, ancak yeniden toparlanarak 10 bin 891 seviyesine yükseldi.

"BORSA YIL SONUNDA REKOR KIRACAK"

Borsadaki yükselişin ardından birçok yatırımcı geleceğe dair beklentilerini sorguluyor. Bu noktada uzman görüşleri büyük önem taşıyor. Atilla Yeşilada, borsanın yıl sonunda rekor kıracağını öngörerek dikkat çekti.

Bakan Uraloğlu: ‘Akıllı ulaşım sistemlerini yaygınlaştırıyoruz' Bakan Uraloğlu: ‘Akıllı ulaşım sistemlerini yaygınlaştırıyoruz'

Yeşilada, "Borsa, bu gelişmeleri sindirmek için biraz zaman alabilir. Ancak bana sorarsanız, her düşüşte borsaya yatırım yapardım. Yıl sonuna doğru önemli bir kazanç elde edileceğine inanıyorum" şeklinde ifadelere yer verdi.

Editör: İrem Nur Kaya