Kocaeli Emniyeti Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, internet üzerinden "Sapanca Bungalov Kiralama" adı altında dolandırıcılık yapan çeteye 14 ilde eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda 50 şüpheli gözaltına alındı, bunlardan 38’i tutuklandı.

Hande Erçel'in 15 saniyelik reklam ücreti dudak uçuklattı Hande Erçel'in 15 saniyelik reklam ücreti dudak uçuklattı

Sapanca’da bungalov kiralamak isteyen vatandaşlardan gelen şikayetler üzerine başlatılan soruşturmada, çete üyelerinin sosyal medya platformları üzerinden sahte içerikli görsellerle ilan verdikleri tespit edildi. Şüphelilerin, vatandaşları bungalov kiralama vaadiyle kandırarak kapora veya kiralama bedellerini alıp hesaplarına transfer ettiği ortaya çıktı. Çete üyelerinin banka hesaplarındaki para akışını inceleyen ekipler, toplamda 153 milyon 256 bin 279 TL'lik giriş-çıkış olduğunu belirledi.

Yapılan teknik takip ve incelemelerin ardından, 22 Ekim'de Kocaeli merkezli 14 ilde düzenlenen eş zamanlı operasyonla, dolandırıcılık çetesi üyeleri yakalandı. 50 şüpheli gözaltına alınırken, başka bir suça karıştığı için cezaevinde olan bir şüphelinin ifadesi SEGBİS üzerinden alındı. Gözaltına alınan şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından 25 Ekim’de adliyeye sevk edildi. Hakim karşısına çıkarılan şüphelilerden 38’i tutuklanarak cezaevine gönderildi, 13’ü ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Firari olan 6 şüphelinin yakalanması için çalışmalar sürüyor.

Editör: Nehir Durdağı