SPOR

Buse Naz Çakıroğlu Finalde: Altın Madalya İçin Son Adım

Buse Naz Çakıroğlu, Paris 2024'te finale yükselerek altın madalya için mücadele edecek. Milli boksörümüzün başarısı ve finalin detayları için tıklayın!

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda ülkemizi 50 kiloda temsil eden milli boksör Buse Naz Çakıroğlu, yarı finalde Filipinli rakibi Aira Villegas'ı 5-0 yenerek finale yükseldi. Altın madalya mücadelesinde Çinli Yu Wu ile karşılaşacak olan Buse Naz, Türkiye'ye olimpiyat altınını getirmek için ringe çıkacak.

Buse Naz Çakıroğlu Yarı Finalde Şov Yaptı

Paris'teki ünlü Roland-Garros'ta düzenlenen kadınlar 50 kilo boks yarı finalinde Buse Naz Çakıroğlu, rakibi Aira Villegas'a şans tanımadı. İlk ve ikinci raundları 5-0 gibi net bir skorla kazanan milli boksör, son raundda da üstünlüğünü koruyarak toplamda 5-0'lık skorla finale adını yazdırdı.

Altın Madalya İçin Son Engel: Çinli Yu Wu

Buse Naz Çakıroğlu, altın madalya için 9 Ağustos Cuma günü TSİ 22.47'de Çinli Yu Wu ile karşılaşacak. Final maçı, yine Roland-Garros'ta gerçekleştirilecek. Milli boksörümüz, Türkiye'ye altın madalya kazandırmak için tüm gücüyle mücadele edecek.

Buse Naz'ın Başarısı ve Beklentiler

Buse Naz Çakıroğlu, Tokyo 2020 Olimpiyatları'nda gümüş madalya kazanarak dikkatleri üzerine çekmişti. Paris 2024'te ise hedefini altın madalya olarak belirleyen Buse Naz, yarı finaldeki üstün performansıyla bu hedefe bir adım daha yaklaştı.

Milli boksörün, finalde de aynı başarılı performansı sergileyerek Türkiye'ye altın madalya kazandırması bekleniyor.