Galatasaray - Çaykur Rizespor maçı ne zaman? VAR detayı belli oldu Galatasaray - Çaykur Rizespor maçı ne zaman? VAR detayı belli oldu

Kadınlar 66 kiloda mücadele eden son olimpiyat şampiyonu milli boksör Busenaz Sürmeneli, çeyrek finalde Taylandlı rakibi Janjaem Suwannapheng'e 4-1 mağlup olarak  Paris Olimpiyat Oyunları'na veda etti.

Fransa'nın başkenti Paris'teki North Paris Arena'da boks branşının kadınlar 66 kilo çeyrek final karşılaşması yapıldı. Son olimpiyat şampiyonu milli boksörümüz Busenaz Sürmeneli, Tayland'dan Janjaem Suwannapheng ile karşılaştı.Milli boksör Busenaz Sürmeneli, kadınlar 66 kilo çeyrek final maçında Taylandlı rakibi Janjaem Suwannapheng'e 4-1 mağlup olarak oyunlara veda etti. Busenaz, son 16 turunda Polonya'dan Aneta Rygielska'yı 4-1 yenerek çeyrek finale yükselmişti.

Öte yandan, Paris Olimpiyatları'nda cinsiyet tartışmaları sürüyor. Kadınlar 66 kiloda mücadele eden İtalyan boksör Angela Carini, cinsiyeti tartışılan başka bir isim olan Cezayirli rakibi Imane Khelif ile yaptığı maçın ilk dakikasında sahadan çekilmiş, bu olay olimpiyatlara damga vurmuştu. Busenaz Sürmeneli'nin çeyrek finalde yenildiği Taylandlı rakibi Janjaem Suwannapheng'in de cinsiyeti sosyal medyada tartışma konusu oldu.

Fenerbahçe Spor Kulübü'nün sporcusu olan milli boksöre sarı-lacivertli takımdan teşekkür paylaşımında  "Sen bizim gururumuz, sen bizim gözbebeğimiz! Emeklerine teşekkür ederiz, kalbimiz ve desteğimiz her zaman seninle Busenaz!" ifadeleri kullanıldı.

Editör: Nehir Durdağı