Washington'da düzenlenen NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi'nde yayımlanan sonuç bildirgesine göre, 2026 yılında Türkiye'nin NATO Zirvesi'ne ev sahipliği yapacağı duyuruldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da katıldığı zirve, Türkiye'nin gelecekteki önemli rolünü pekiştirdi.

NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi, ABD'nin ev sahipliğinde gerçekleşti ve sonuç bildirgesinde dikkat çeken mesajlar yer aldı. Bildirgeye göre, 2025 yılında Hollanda'nın ev sahipliğinde yapılacak zirvenin ardından 2026 yılında Türkiye'de bir zirve düzenlenecek. Ayrıca, 2025'teki Gayriresmi Dışişleri Bakanları toplantısının da Türkiye'de gerçekleştirileceği bildirildi.

Müttefiklerin Ukrayna'ya gelecek yıl en az 40 milyar dolar fon sağlama kararı da sonuç bildirgesinde yer aldı. Ayrıca, Çin'e Rusya'nın Ukrayna'yla devam eden savaşına verdiği desteği sonlandırma çağrısı yapıldı. Bildirgede, teröristler ve terör örgütleri tarafından ortaya konan tehditlere karşı kararlılıkla mücadele edileceği vurgulandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla 16 kişinin mal varlığı donduruldu Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla 16 kişinin mal varlığı donduruldu

Editör: İrem Nur Kaya