Çanakkale Boğazı, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 102. yıl dönümünde düzenlenen 37'nci yüzme yarışına ev sahipliği yaptı. Yarışma, 30 ülkeden yaklaşık 1300 yüzücünün katılımıyla gerçekleşti. Eski Devlet Bakanı Kürşat Tüzmen’in de katıldığı etkinlikte, sporcular Avrupa kıtasındaki Eceabat Sahili'nden başlayarak Çanakkale İskelesi'ne kadar zorlu bir parkurda mücadele etti.

Dünyanın en eski yüzme yarışlarından biri olan bu etkinlik, 12 farklı kategoride düzenlendi. Güvenlik önlemleri kapsamında Çanakkale Boğazı'ndaki transit gemi geçişleri çift yönlü olarak durduruldu. Yarışmaya İstanbul’dan katılan Suriye asıllı Türk vatandaşı Muhammed Naim Mısıroğlu, zorlu parkurda büyük bir başarı elde ederek üçüncü oldu. Mısıroğlu, “Bu yarışı kazanmak benim için büyük bir onur. Türkiye Milli Takımı’nı temsil etmek istiyorum” dedi.

İstanbul'da bir otelde şüpheli ölüm: Neslişah Şentürk yaşamını kaybetti İstanbul'da bir otelde şüpheli ölüm: Neslişah Şentürk yaşamını kaybetti

Eski Devlet Bakanı Kürşat Tüzmen de yarışa katılarak şehitlerimizi ve gazilerimizi anmanın önemine vurgu yaptı. Tüzmen, “Bu tür organizasyonlar, gençlerimize örnek olma açısından çok değerli. 30 Ağustos Zafer Bayramımızın, gelecek nesillere bir miras olarak kalmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

Yarışma sonucunda, genel klasman erkeklerde Stevan Pavlovic birinci, Özkan Dizar ikinci, Muhammed Naim Mısıroğlu üçüncü oldu. Kadınlarda ise Çiğdem Ezo Topaloğlu birinci, Ümit Ilgın Aydınöz ikinci, Aybige Su Irçağ üçüncülüğü elde etti. Kazanan sporculara ödülleri törenle takdim edildi.