Dondurmanın içinden çıkan şok etti! Dondurmanın içinden çıkan şok etti!

Çanakkale'nin Ezine ilçesinde 4,7 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Depremin ardından yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, sosyal medya hesabından önemli açıklamalarda bulundu ve Marmara Bölgesi'ne dikkat çekti.

Çanakkale'de 4.7 Büyüklüğünde Deprem

Çanakkale'nin Ezine ilçesinde saat 17.39'da meydana gelen deprem, yerin 10,23 kilometre derinliğinde gerçekleşti. AFAD, deprem sonrası olumsuz bir durum olmadığını ve saha tarama çalışmalarının devam ettiğini belirtti.

Prof. Dr. Naci Görür'den Kritik Uyarı

Depremin ardından sosyal medya platformu X üzerinden açıklama yapan Prof. Dr. Naci Görür, depremin Bayramiç'in güneyindeki Evciler Fay Zonu'nda meydana geldiğini belirtti. Bu fayın, Kuzey Anadolu Fay Hattı'nın (KAF) orta branşına ait olduğunu vurgulayan Görür, şu değerlendirmeyi yaptı: "Bu kol ve KAF'ın güney kolu yavaş enerji biriktiren dallar. Bu nedenle daha geç depremler bekliyoruz. Şimdilik en yakın deprem Marmara'da olacak."

Marmara Bölgesi'nde Deprem Beklentisi

Görür'ün açıklamaları, Marmara Bölgesi'nde yakın zamanda bir deprem beklendiğini ortaya koyuyor. Bu uyarı, bölgedeki vatandaşların ve yetkililerin deprem hazırlıkları konusunda daha dikkatli olmaları gerektiğini gösteriyor.

Okuyuculara Soru

Sizce Marmara Bölgesi'nde olası bir depreme karşı alınması gereken önlemler nelerdir? Bu tür uyarıları ciddiye alıyor musunuz?

Editör: İrem Nur Kaya