Minibüste kadınları taciz eden makyajlı tacizci gözaltına alındı! Minibüste kadınları taciz eden makyajlı tacizci gözaltına alındı!

İstanbul'da iki kadını vahşice katleden psikopat katil Semih Çelik ile ilgili sosyal medyada yapılan bazı paylaşımlar büyük tepki topladı. Özellikle "warlearned" isimli bir sosyal medya kullanıcısının kadınları aşağılayan ifadeleri, olayın ciddiyetine duyarsız bir yaklaşım sergileyerek halkın öfkesini artırdı.

Skandal Paylaşım ve Tepkiler

İkbal Uzuner ve Ayşenur Halil’in öldürülmesi üzerine yapılan alaycı ve aşağılayıcı yorumlar, sosyal medyada infial yarattı. "Warlearned" adlı kullanıcı, "Sizin şu bahsettiğiniz kadınlar kim ya? Surlardan fırlattıklarımız mı?" şeklindeki paylaşımıyla büyük tepki çekti. Bu tür yorumların, şiddeti öven ve toplumu bölmeye çalışan ifadeler içerdiği vurgulanırken, vatandaşlar bu kişinin kimliğini deşifre etmek için harekete geçti.

Zanlı Yakalandı

Sosyal medyada geniş yankı bulan olayın ardından, "warlearned" isimli kullanıcının gerçek kimliği tespit edildi. 2004 doğumlu Umut Başak olduğu öğrenilen şahıs, "Devletin Egemenlik Alametlerini Aşağılama, Suçu ve Suçluyu Övme, Halkı Kin ve Düşmanlığa Sevk Etme" suçlarından gözaltına alındı. Umut Başak, evinde yapılan operasyonla yakalandı ve yaşının küçük olması nedeniyle Diyarbakır Çocuk Cezaevi'ne sevk edildi.

Editör: İrem Nur Kaya