İstanbul Fatih'te 19 yaşındaki Semih Çelik, cuma günü iki genç kızı vahşice katledip ardından intihar etmesiyle Türkiye’yi şoke etti. Semih Çelik, önce Eyüpsultan’da eski sevgilisi Ayşenur Halil’i, ardından İkbal Uzuner’i katletti. İkbal Uzuner'in başını kesip Edirnekapı surlarından atan Çelik, daha sonra boğazına ip geçirerek surlardan atlayarak intihar etti.

Babasının Şok Eden İfadeleri

Olayın ardından Semih Çelik'in babası A.Ç.'nin emniyetteki ifadesi ortaya çıktı. Baba A.Ç., oğlunun lise yıllarında öğretmenlerinden uyarı aldıklarını ve Semih’in bilgisayarla odasına kapanarak sürekli gizli işler yaptığını belirtti. "Odasına girdiğimizde telaşla bilgisayarını kapatıyordu, ne yaptığını kontrol edemiyorduk" diyen baba, oğlunun lise eğitimini dışarıdan tamamladığını söyledi. Semih’in okumayı bırakma kararı sonrası "Büyük adam olsam ne olacak" gibi umutsuz ifadeler kullandığı da öğrenildi.

İkbal Uzuner kimdir? Surlarda canice katledilen İkbal Uzuner kaç yaşında? İkbal Uzuner kimdir? Surlarda canice katledilen İkbal Uzuner kaç yaşında?

İntihar Teşebbüsü ve Takıntı

Baba A.Ç., Semih’in 2022 yılında İkbal Uzuner’in annesi tarafından, oğlunun kızının beynini yıkadığı ve birlikte intihar etmeyi planladıkları yönünde uyarıldığını belirtti. Aynı gün Semih’in sol göğsünden kendini bıçaklayarak intihara teşebbüs ettiğini söyledi. Bu olay, Semih Çelik’in uzun süredir psikolojik sorunlar yaşadığını ve kontrol edilemeyen bir takıntı geliştirdiğini gözler önüne seriyor.

Editör: İrem Nur Kaya