GENEL

Çaycı esnaftan insanlık dersi: Para dolu çantayı polise teslim etti

Afyonkarahisar'da çaycı Mahmut Ülker, içinde 500 bin TL bulunan çantayı polise teslim ederek örnek bir davranış sergiledi.

Afyonkarahisar'da çay bahçesi işleten Mahmut Ülker, bulduğu ve içerisinde dolar, altın, Türk lirası gibi toplamda 500 bin TL değerinde para bulunan çantayı polise teslim ederek örnek bir davranış sergiledi. Ülker, "Yapmam gerekeni yaptım ve olması gereken buydu" diyerek vicdanlı davranışını özetledi.

Olayın Detayları

Afyonkarahisar'ın Dinar ilçesinde çay bahçesi işleten Mahmut Ülker, evinin yakınındaki bir duvarın üstünde bir çanta buldu. Çantanın içini kontrol eden Ülker, dolar, altın ve Türk lirası dolu olduğunu ve toplamda 500 bin TL değerinde olduğunu fark etti.

Çantayı aldıktan sonra sahibini aramaya başlayan Ülker, bulamayınca eşiyle birlikte karakola giderek çantayı polise teslim etti. Polis ekipleri, çantayı tutanakla teslim alarak inceleme başlattı.

Örnek Davranışıyla Ödüllendirildi

Dinar Kaymakamı Kemal Duru ve Karahacalı Köyü Muhtarı Mehmet Kara, Ülker'in bu örnek davranışını bir teşekkür belgesiyle ödüllendirdi. Ülker, konuyla ilgili olarak, "Önce insanlık, para her zaman ikinci planda. Çantayı bulunca 15 dakika sahibi çıkar diye bekledim, sonra karımla birlikte karakola götürdük ve polise teslim ettik. Ağlayanın malı gülene yaramaz, her zaman sağduyulu olalım" dedi.

Çantanın Sahibi Bulundu

Polis, yaptığı incelemeler sonucu çantanın sahibine ulaştı. Çantada bulunan yaklaşık 500 bin TL'lik ziynet ve para, eksiksiz bir şekilde sahibine teslim edildi. Mahmut Ülker'in bu davranışı, insanlık adına umut verici bir örnek olarak değerlendirildi.