GENEL

Cem Garipoğlu ile ilgili dikkat çeken sözler: Cezaevinde Çince ve Rusça öğrenmiş

Münevver Karabulut’un ailesinin talebiyle Cem Garipoğlu’nun mezarı açılıyor. Avukat Rezan Epözdemir, bu kararın kamu vicdanını rahatlatacağını söyledi.

Münevver Karabulut’un ailesinin avukatı Rezan Epözdemir, Cem Garipoğlu’nun mezarının açılma kararını değerlendirdi. Epözdemir, “Geç alınmış bir karar ama kamu vicdanını rahatlatacak” dedi.

Kartal'daki Anadolu Adliyesi önünde basın açıklaması yapan Epözdemir, Garipoğlu’nun mezarının açılarak cesedinin Adli Tıp Kurumu’na gönderileceğini ve yapılacak incelemeler sonrası tekrar defnedileceğini belirtti. Kararın uzun süredir beklediklerini ifade eden Epözdemir, “10 yıldır verdiğimiz hukuk mücadelesi karşılık buldu. Kamu vicdanı rahatlayacak ve maddi gerçek ortaya çıkacak” dedi.

Münevver Karabulut, 3 Mart 2009'da henüz hayatının baharındayken hunharca bir cinayete kurban gitmişti. Cinayeti işleyen Cem Garipoğlu, 187 gün boyunca kaçtıktan sonra teslim olmuş, yargılanmasının ardından cezaevinde intihar ettiği bildirilmişti. Ancak, Garipoğlu’nun ölümüne dair birçok soru işareti kamuoyunda gündeme gelmişti. Avukat Epözdemir, Garipoğlu'nun cezaevindeki süreçte intihara meyilli olmadığını ve psikolog raporlarının da bu yönde olduğunu belirterek, intihar notu bırakılmaması gibi konularda şüpheler olduğunu ifade etti.

Epözdemir, Karabulut cinayetinin Türkiye’de kadına yönelik şiddet ve kadın cinayetleri konusunda farkındalık yaratan bir dava olduğunu vurgulayarak, bu cinayetin ardından birçok benzer davanın kamuoyu tarafından daha dikkatle takip edildiğini belirtti. Bu gelişmenin, cinayetin ardındaki tüm detayların ortaya çıkması adına önemli olduğunu söyledi.