Münevver Karabulut cinayetinin üzerinden 15 yıl geçmesine rağmen, Cem Garipoğlu'nun ölümü ve mezarıyla ilgili tartışmalar sona ermedi. 3 Mart 2009'da Bahçeşehir'de vahşice öldürülen Münevver Karabulut'un katili Cem Garipoğlu, uzun süre firari kaldıktan sonra yakalanmış ve 10 Ekim 2014'te hücresinde ölü bulunmuştu. Ancak Garipoğlu'nun gerçekten ölüp ölmediği konusunda yıllardır süregelen iddialar, mezarın açılması talebine yol açtı.

Mezar Açılıyor: Fethi Kabir İşlemi Başlıyor

Antalya'da 23 yaşındaki Zehra Gün erkek arkadaşının evinde ölü bulundu Antalya'da 23 yaşındaki Zehra Gün erkek arkadaşının evinde ölü bulundu

Karabulut ailesinin avukatları, Garipoğlu'nun mezarında fethi kabir işlemi yapılması için Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvurmuştu. Bu talep, başsavcılık tarafından kabul edilerek Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'na talimat verildi. Garipoğlu'nun mezarının, 3 Ekim Perşembe günü saat 11.00'de İstanbul Üsküdar'daki Karacaahmet Mezarlığı'nda açılacağı ve cesetten alınacak kemik örnekleriyle kimlik tespitinin yapılacağı duyuruldu.

Yoğun Güvenlik Önlemleri

Mezar açılma işlemi öncesinde polis ekipleri, Karacaahmet Mezarlığı çevresinde geniş güvenlik önlemleri aldı. Mezarlık, demir bariyerlerle çevrilerek güvenlik tedbirleri en üst seviyeye çıkarıldı.

Karabulut Cinayetinin Karanlıkta Kalan Yanları

Münevver Karabulut’un vahşice katledilmesinden sonra Cem Garipoğlu, Türkiye genelinde büyük yankı uyandırmıştı. Olaydan sonra uzun süre kaçak olan Garipoğlu, yakalanıp tutuklanmış ve 2014 yılında hücresinde ölü bulunmuştu. Ancak ailesi ve kamuoyu tarafından, Garipoğlu'nun ölmediği ve kaçtığı yönündeki iddialar halen tartışılmaya devam ediyor. Fethi kabir işlemiyle bu şüphelerin giderilmesi bekleniyor.

Editör: İrem Nur Kaya