GÖZDEN KAÇMASIN

Cemaatine sohbet veren hocanın cenneti anlatırken yaptığı 'Huri' tanımı pes dedirtti!

Son dönemde din istismarcılarının sayısının artmasıyla birlikte sosyal medyada yayımlanan skandal içerikler dikkat çekiyor.

Loading...

Son dönemde, din üzerinden insanları kandıran ve sahte vaatlerle halkı etkileyen "hocaların" sayısı hızla artıyor. Özellikle sosyal medya platformlarında yayımladıkları videolarla geniş bir kitleye ulaşan bu kişiler, toplumda ciddi bir tehlike yaratıyor. Yanıltıcı bilgilerle insanları manipüle eden sahte hocalar, dini değerleri istismar ederek hem maddi hem manevi zararlar veriyor.

Cenneti Cinsellikle Pazarlama Skandalı

Son olarak, isminin Muhammed Bütün olduğu öğrenilen bir kişinin yaptığı açıklamalar, gündeme bomba gibi düştü. Bütün, cemaatine verdiği bir sohbet sırasında cenneti cinsellik üzerinden pazarlamaya çalıştı. Akıl almaz sözlerle, cennete gelecek olan huriler hakkında konuşarak, "Her köşkün 70.000 odası olacak, ama böyle 3+1 daireler gibi değil, 70.000 odalı olacak. Her odada da 70.000 çadır var ve her çadırın içinde bir huri seni bekliyor. Toplamda 4 milyon 900 bin huri," şeklinde ifadeler kullandı. Bu sözleri duyanlar adeta şok oldu ve büyük tepki gösterdi.

Daha Önce de Din Üzerinden Para Topladı

Bu skandal açıklamalarıyla tepki çeken ve Suriyeli olduğu iddia edilen Muhammed Bütün’ün daha önce de din üzerinden maddi kazanç sağladığı ortaya çıktı. Geçtiğimiz günlerde bir Kur'an kursu ve tekke olarak faaliyet gösterecek bir medrese için yardım kampanyası başlatarak 'hisse bedelini' 1000 TL olarak belirlediği öğrenildi. Bu kampanyayla birçok kişiden para topladığı iddia edilen Bütün, halkın dini duygularını sömürerek kendisine gelir sağlıyor.