İtalya Kupası 2. turunda oynanan Cenova derbisi, Genoa ile Sampdoria taraftarları arasında yaşanan şiddet olayları nedeniyle büyük bir kaosa sahne oldu. Maçın öncesi ve sonrasında çıkan olaylarda 15 kişi yaralanırken, en az 2 kişi gözaltına alındı.

Normal süresi 1-1 biten maçta, Sampdoria penaltılarda rakibi Genoa’ya karşı 6-5 üstünlük sağlayarak tur atladı. Ancak bu sportif heyecan, maç öncesinde ve sonrasında taraftarlar arasında yaşanan şiddet olayları nedeniyle gölgede kaldı.

Ünlü peynir markasında zararlı madde tespit edildi: Tüm marketlerden toplatılıyor Ünlü peynir markasında zararlı madde tespit edildi: Tüm marketlerden toplatılıyor

İtalyan basınında yer alan haberlere göre, Cenova kentinde maçtan önce başlayan gerginlik kısa sürede kontrolden çıktı. Taraftarlar, hem birbirleriyle hem de güvenlik güçleriyle çatıştı. Güvenlik güçleri, olaya müdahale etmek için biber gazı ve tazyikli su kullandı, ancak taraftarlar da meşale ve taşlarla karşılık verdi.

Maçın bitmesinin ardından stat çevresindeki caddelerde de olaylar devam etti. Yaşanan bu şiddet olayları sonucunda 15 kişi yaralandı ve en az 2 kişi gözaltına alındı. Olayların yoğunlaştığı caddelerin, adeta savaş alanına döndüğü belirtildi. İtalyan yetkililer, yaşanan şiddet olayları nedeniyle güvenlik önlemlerini artırmaya yönelik adımlar atmaya hazırlanıyor.

Editör: Nehir Durdağı