Nevşehir polisi, bir vatandaşa gelen “Görev tamamlayarak para kazanmak ister misin?” mesajını ihbar kabul ederek harekete geçti. Bu kapsamda, Nevşehir merkezli 19 ilde nitelikli dolandırıcılık operasyonu düzenlendi. Çete üyeleri, Google Haritalar uygulamasında belirttikleri şirketlere yorum yapıp puan veren kişilere küçük ödemeler yaparak güven kazandı. Ardından, bu kişileri VIP gruba geçiş adı altında dolandırdı.

Polisin 16 ay süren takibinde, dolandırılan vatandaşlardan toplanan paraların izlerini kaybettirmek için farklı hesaplara, sonrasında ise kripto para hesaplarına aktarıldığı belirlendi. Paranın en sonunda, hiçbir kripto borsasına veya kişiye ait olmayan soğuk cüzdanlarda toplandığı ve nakde dönüştürüldüğü tespit edildi. Bu dolandırıcılığın toplam hacminin 1 milyar 200 milyon lira olduğu öğrenildi.

95 adrese operasyon düzenlendi

Son dakika: Bartın açıklarında deprem! Son dakika: Bartın açıklarında deprem!

Nevşehir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla, dün İstanbul, Ankara, Antalya, İzmir, Mersin, Samsun, Diyarbakır, Adana, Karabük, Muğla, Çorum, Yalova, Kocaeli, Şırnak, Batman, Kırklareli, Hatay, Ordu ve Van'da 95 adrese eş zamanlı operasyon yapıldı. Operasyonda 76 şüpheli yakalanarak Nevşehir’e götürüldü.

Editör: Emine Koç