POLİTİKA

Cevdet Yılmaz'dan sert tepki: Provokatif iddialar gerçeği yansıtmıyor!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Duhoklu Kürt iş insanı Hakim Lokman'ın katledilmesiyle ilgili iddialara sert tepki gösterdi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Duhoklu Kürt iş insanı Hakim Lokman'ın sadece anadilini konuştuğu için İstanbul’da katledildiği iddialarına sert bir yanıt verdi. Yılmaz, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, bu tür iddiaların gerçeği yansıtmadığını vurguladı ve hükümetin ve siyasi ittifakın hedef alınmasının, bu iddiaları ortaya atanların asıl niyetlerini gösterdiğini belirtti.

Yılmaz, "Bizim Kürtçe konuşan vatandaşlarımızla veya herhangi bir kişiyle bir sorunumuz yoktur. Sorunumuz, ülkemizi bölmeye çalışanlarla ve terör odaklarıyladır. Türkçe resmi ve ortak dilimizdir, ancak ana diller konusunda reformları biz gerçekleştirdik," dedi. Ayrıca, terör propagandasının hangi dilde yapıldığına bakılmaksızın suç olduğunu belirtti ve sadece Kürtçe konuştuğu için birine saldırı yapılmasının asla kabul edilemeyeceğini vurguladı.

Yılmaz, olayın ilk incelemelerine göre cinayetin Kürtçe konuşma ile ilgili olmadığını, farklı bir tartışmadan kaynaklandığını ve katil zanlısının Batmanlı bir vatandaş olduğunu belirtti. Suçluların adli süreçlerde belirleneceğini ve gereken cezayı alacaklarını da ekledi.

Bu tür provokatif iddiaların toplumsal fay hatlarını derinleştirme amacı taşıdığını söyleyen Yılmaz, ayrıntılı bilgi edinmeden, yetkililerin açıklamalarını beklemeden kimlik üzerinden siyasi istismar yapılmasının doğru olmadığını ifade etti.