Türkiye'de yatırımcılar altını güvenli bir liman olarak görüyor. Yatırımcıların yeni gözdesi haline gelen çeyrek altının neredeyse 10 katına denk gelen gremse altın ise çeyreğin yerini alacak gibi duruyor.

SGK Uzmanı Özgür Erdursun, asgari ücretlileri üzecek zam oranını açıkladı SGK Uzmanı Özgür Erdursun, asgari ücretlileri üzecek zam oranını açıkladı

Altın fiyatları 2022'den beri sürekli olarak artış gösterdi. Yatırımcılar ise birikimlerini korumak amacıyla kuyumculara yöneldi.

ÇEYREK ALTINDAN DAHA DEĞERLİ

Külçe altından gram altına kadar pek çok seçenek sunan altın yatırımı, özellikle küçük yatırımcıların tercih ettiği bir enstrüman haline geldi. Son dönemde ise yüksek değeri ve nadir bulunmasıyla dikkat çeken gremse altın, yatırımcıların ilgisini çekiyor.

YENİ GÖZDE: GREMSE ALTIN

Gremse altın, çeyrek altının yaklaşık on katı büyüklüğünde olup, nadir bulunmasıyla öne çıkan özel bir altın türüdür. Yarım altının beş katı, tam altının ise iki buçuk katı büyüklüğünde olan gremse altın, piyasada büyük ilgi görüyor ve yatırımcılar arasında popüler hale geliyor.

Gremse altın, diğer altın türleri gibi her zaman piyasada bulunamıyor ve bu özelliğiyle dikkat çekiyor. Değeri sürekli artan ve nadir bulunan bu altın türü, yatırımcılar için cazip bir seçenek haline gelmiş durumda. Anlık olarak 1 gremse altının fiyatı 44.036,94 TL civarında seyrediyor

Editör: İrem Nur Kaya