Mersin, Samsun Atakum, İzmir Foça ve Antalya Döşemealtı Belediyelerinde yaşanan haciz şokları, CHP'li belediyeler arasında endişe yarattı. Özellikle borçların kaynağından tahsil edilmesi uygulaması nedeniyle zor durumda kalan belediyeler, maaş ödeyemez hale gelme riskiyle karşı karşıya olduklarını belirtti.

"Maaş Ödeyemez Hale Gelebiliriz" Uyarısı

CHP Genel Merkezi'nde gerçekleştirilen Sosyal Demokrat Belediyeler Eş Güdüm Konseyi (SODEMBEK) toplantısında, belediye başkanları sıkıntılarını CHP Genel Başkanı Özgür Özel'e iletti. Başkanlar, toplu sözleşme dönemi yaklaştıkça borçların kaynağından tahsil edilmesi uygulamasının devam etmesi durumunda maaş ödeyemez hale geleceklerini vurguladı. Bu durumun çözülmesi için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşme talebinde bulundular.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Ayşenur Ezgi Eygi mesajı! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Ayşenur Ezgi Eygi mesajı!

CHP'li Kurmaylar da Devrede

Belediyelere yönelik hacizlerin önüne geçmek ve faizlerin silinmesi için CHP'li kurmaylar da devreye girmeyi planlıyor. Bu doğrultuda CHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın Karatepe'nin Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile, Gökhan Zeybek'in ise Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ile görüşme talebinde bulunacağı öğrenildi.

AK Parti'den Eleştiri: "Neden Ödeme Yapmadınız?"

Ankara Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkan Vekili Nihat Yalçın, CHP'li belediyelere yönelik eleştirilerde bulundu. Yalçın, "Yeniden yapılandırma kanunu çıktı. Madem ödeyecektiniz, neden ödeme yapmadınız? Bazı şirketlerle ilgili yapılandırma başvurusunda bulundular, ancak taksitlerini ödemeden yapılandırma dosyalarını iptal ettiler. CHP'li belediyeler sigorta prim borcunu ödemiyor, sonra da SGK'yı batırdınız diyor," ifadelerini kullandı.

Editör: İrem Nur Kaya