İYİ Parti’de toplu istifa: Şırnak İl Başkanı ve 41 kişi görevden ayrıldı İYİ Parti’de toplu istifa: Şırnak İl Başkanı ve 41 kişi görevden ayrıldı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Sivas'ta düzenlediği "İkinci Yüzyıl Değişim Kurultayı" ile partisinin gelecek vizyonunu ele aldı. Eski genel başkanlar Altan Öymen, Hikmet Çetin ve Murat Karayalçın’ın katıldığı kurultayda mevcut Genel Başkan Özgür Özel, partinin değişim sürecini ve hedeflerini açıkladı. Kurultaya önceki genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu ise katılmadı.

Özel: "CHP, Türkiye'nin 1. Partisidir"

Kurultayın açılış konuşmasını yapan Özgür Özel, CHP'nin Türkiye’nin ikinci yüzyılına girdiği bu dönemde hedeflerini vurguladı. Özel, Sivas Kongresi'ne atıfta bulunarak, partilerinin tarihsel mirasına ve Türkiye'nin ilk partisi olma sorumluluğuna dikkat çekti. Son seçimlerde CHP'nin Türkiye’nin birinci partisi olduğunu söyleyen Özel, "CHP, bugün iktidarın tek ve en güçlü seçeneğidir" dedi.

"Hedefimiz CHP’yi İktidar Yapmaktır"

Özgür Özel, kurultayın partinin önünü açacak tüzük değişikliklerini gerçekleştirme ve CHP’yi tek başına iktidara taşıma misyonuna sahip olduğunu ifade etti. Özel, konuşmasında kısır tartışmalardan uzak durarak, birlik içinde genel seçimlere hazırlanacaklarını ve Mustafa Kemal Atatürk'ün partisini iktidara taşıyacaklarını belirtti.

Editör: Sinan Saygı