CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın TBMM'de CHP grubunca ayakta karşılanmasını eleştiren Türkiye İşçi Partisi'ne (TİP) yönelik sert ifadelerde bulunmuştu. Özel'in eleştirilerine TİP Genel Başkanı Erkan Baş'tan yanıt gecikmedi.

Özgür Özel'den TİP'e Eleştiri

 CHP lideri Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Meclis'te CHP grubu tarafından ayakta karşılanmasına yönelik eleştirilerde bulunan TİP'e sert bir dille tepki gösterdi. Özel, TİP'in oy oranlarına değinerek, "Bir tanesi çıkmış 'Biz kimsenin karşısında ayağa kalkmayız' diyor. Partinin oyu yüzde 1.5 ve bu oranı bizden giden tepki oylarıyla aldınız. Meclis'teki her konuşmayı biz devrettik geçmişte sana, ben devrettim" ifadelerini kullandı. Özel'in bu açıklamaları, muhalefet içindeki gerilimi artırdı.

Erkan Baş: "Bu Tavrı Şaşkınlıkla Karşılıyorum"

 CHP liderinin açıklamalarına yanıt veren TİP Genel Başkanı Erkan Baş, Özgür Özel’in açıklamalarını "şaşkınlık verici" olarak nitelendirdi. Erkan Baş, Özel’in TİP’in aldığı oy oranını küçümseyen sözlerini eleştirerek, "Herhangi bir partinin oyunu küçümsemek siyaseten çok ayıptır. Özgür Özel gibi deneyimli bir siyasetçinin, 'Onlara sözü ben verdim' diye tekrar etmesi anlaşılır bir durum değil, üstelik bu gerçek de değil" dedi.

 Baş, TİP'in muhalefet çizgisini savunarak, "Biz zamanında helalleşmeye de yoktuk, bugün bir normalleşmeyle de yokuz. Biz, muhalefete muhalefet etmeme anlayışının temsilcilerinden biriyiz" ifadelerini kullandı. Erkan Baş ayrıca, CHP'yi eleştiren yurttaşlara yanıt vermek yerine, iktidara karşı daha kararlı bir mücadele vermeye davet etti.

Vatandaşın en büyük sorunu ekonomi ve adalet Vatandaşın en büyük sorunu ekonomi ve adalet

"Enerjimizi İktidara Karşı Mücadeleye Harcamalıyız"

 Erkan Baş, CHP'nin TİP'e yönelik eleştirilerinin doğru bir yaklaşım olmadığını vurguladı ve "Bir muhalefet partisinin başka bir muhalefet partisini 'Sen fazla kararlısın, sen eğilmiyorsun' diye eleştirmesi tek kelimeyle şaşkınlık verici. Bu tavrı doğru bulmuyorum. Enerjimizi iktidara karşı mücadeleye harcamalıyız. İktidarla normalleşirken, muhalefetin kendisine benzemeyen unsurlarını kötü bir dile muhatap edenleri halkımıza şikayet ediyoruz" şeklinde konuştu.

Editör: İbrahim Hakkı Yazıcı