CHP’de Cumhurbaşkanı Adayı Tartışmaları: Mansur Yavaş Anketlerde Önde

31 Mart yerel seçimlerinden birinci parti olarak çıkan CHP’de, cumhurbaşkanı adayının kim olacağı tartışmaları devam ederken ASAL Araştırma'nın ağustos 2024 - ocak 2025 tarihlerini kapsayan anketinden çarpıcı bir sonuç çıktı.

Mansur Yavaş, yapılan ankette yüzde 35,8 oy alarak ilk sırada yer aldı. İmamoğlu ise yüzde 22,7 ile ikinci sırada bulunurken, CHP Genel Başkanı Özgür Özel yüzde 6,5 oy oranında kaldı. Katılımcıların yüzde 26,3’ü ise soruya yanıt vermedi.

Ankette yer alan diğer sonuçlar ise şöyle:

Türkiye'ye ayak basan Zelenski'nin ilk durağı Anıtkabir oldu Türkiye'ye ayak basan Zelenski'nin ilk durağı Anıtkabir oldu
  • Başka biri: %4,4
  • Hiçbiri: %4,3
  • Fikrim yok/Cevap yok: %26,3

Parti içinde aday belirleme sürecine ilişkin tartışmalar devam ederken, CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin grup toplantısında yaptığı açıklamada adayın CHP üyeleri tarafından belirleneceğini duyurdu. Özel, İstanbul’da Ekrem İmamoğlu ve Ankara’da Mansur Yavaş ile görüştüklerini belirterek, “Artık yeni bir dönem için mutabakattayız. Adayı ben değil, tüm CHP’liler belirleyecek. Partiye kaydolan herkes bu süreçte oy kullanabilecek” dedi.

Anket sonuçları, Mansur Yavaş’ın CHP seçmeni nezdinde en güçlü aday olarak öne çıktığını gösterirken, İmamoğlu’nun da önemli bir desteğe sahip olduğu dikkat çekiyor. Parti içindeki gelişmeler ve sürecin nasıl işleyeceği merakla bekleniyor.