Narin Güran'ın öldürülmesiyle ilgili yürütülen soruşturmada, önceki akşam 8 kişinin daha tutuklanmasıyla birlikte tutuklu sayısı 10’a çıktı. Ancak zanlıların ifadeleri olayın aydınlatılmasına yeterli olmadı. Hiçbir zanlı suçu kabul etmedi ve Narin'in ölümüyle ilgili bilgi vermedi. Savcılık tarafından yapılan değerlendirmeye göre, Narin'i amca Salim Güran öldürdü; anne Yüksel, abi Enes ve Nevzat Bahtiyar ise bu cinayete iştirak etti. Diğer amcalar, kuzenler ve işçiler de suç delillerini yok etmeye çalıştı.

22 Zanlıdan 10’u Tutuklandı

Soruşturmanın ilk aşaması tamamlandı ve gözaltındaki 22 zanlının işlemleri önceki gece sona erdi. Tutuklanan 8 kişi arasında Narin'in annesi Yüksel Güran, abisi Enes Güran da bulunuyor. Daha önce tutuklanan amca Salim Güran ve "itirafçı" Nevzat Bahtiyar ile birlikte toplamda 10 kişi cezaevine gönderildi. İki amca ve bir kuzen ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Savcıya Göre Cinayetin Şeması

Savcılığın hazırladığı cinayet şeması, zanlıları üç farklı kategoride ele alıyor. Birinci kategoride "asli fail" olarak tutuklanan amca Salim Güran bulunuyor. İkinci kategoride anne Yüksel, abi Enes ve Nevzat Bahtiyar, "kasten öldürmeye iştirak" suçlamasıyla yer alıyor. Üçüncü kategoride ise diğer amcalar ve kuzenler, suç delillerini yok etme ve suçluyu kayırmakla suçlanıyor.

Nevzat Bahtiyar'ın evinde hareketlilik! Cinayeti çözecek deliller mi bulundu? Nevzat Bahtiyar'ın evinde hareketlilik! Cinayeti çözecek deliller mi bulundu?

Amca Salim Güran’ın İfadesi

Narin Güran'ın bir numaralı katil zanlısı olarak tutuklanan amca Salim Güran, dün savcılıkta yeniden ifade verdi. Hakkındaki suçlamaları reddeden Salim, itirafçı Nevzat Bahtiyar'ın aleyhine verdiği ifadeleri yalanladı. Salim, Narin'i öldürdüğü ve cesedi Nevzat'a teslim ettiği iddialarını kabul etmedi.

Ağabey Enes ve Annenin İfadeleri

Tutuklanan ağabey Enes Güran, ifadesinde kolundaki ısırık izlerini üzüntüden kendisinin yaptığını iddia etti. Narin'i çok sevdiğini belirten Enes, Nevzat Bahtiyar'ın tehdit edilmiş olabileceğini öne sürdü. Tutuklanan anne Yüksel Güran ise amca Salim Güran’la ilişkisinin olmadığını belirterek, Narin'in kaybolduğunu kocasına haber vermemesini, telaşa düşüp kaza yapmasından korktuğu şeklinde açıkladı.

Cinayet Gölgesinde Bir Aile

Narin Güran'ın öldürülmesiyle ilgili soruşturma derinleştikçe, aile içi ilişkiler ve olası suç ortaklıkları daha da karmaşık hale geliyor. Savcılık, zanlıların çelişkili ifadeleri arasında gerçeği ortaya çıkarmaya çalışıyor. Tüm gözler şimdi, devam eden soruşturmadan çıkacak yeni bulgularda.

Editör: İrem Nur Kaya