İsrail'in Gazze'yi işgali sonrası Türkiye'de geniş çapta boykot edilen Coca-Cola İçecek A.Ş., satış hedeflerini küçültme kararı aldı. Şirket, Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yaptığı bildirimde, Orta Doğu'daki siyasi gerilimler ve tüketici duyarlılığı nedeniyle satış hacmi beklentilerini revize etti.

Satış Hedeflerinde Revizyon

Coca-Cola İçecek A.Ş.'den yapılan açıklamada, "Orta Doğu'daki uzun süren hassasiyetler ve siyasi temkinlilik nedeniyle, yıl sonu satış hacmi beklentimizi orta-tek haneli büyümeden yatay-düşük tek haneli büyümeye revize ediyoruz." denildi. Şirket ayrıca, Kur Etkisinden Arındırılmış Net Satış Geliri büyüme beklentisini de 'düşük 40'lı yüzdelerden düşük 30'lu yüzdelere' çekti.

Kar Beklentileri de Düşürüldü

Operasyonel kar marjı konusunda da bir düşüş öngören Coca-Cola, 2023 yılına göre hafif bir gerileme riski gördüklerini belirterek, kar marjı beklentilerini "hafif düşüş veya yatay" olarak revize etti. Şirket, faaliyet ortamının daha da kötüleşmesi durumunda bu düşüş riskinin artabileceğine dikkat çekti.

Vergi kaçıran 250 mükellefe 250 milyon lira ceza: Lüks restoran zinciri de listede Vergi kaçıran 250 mükellefe 250 milyon lira ceza: Lüks restoran zinciri de listede

Editör: İrem Nur Kaya