BİLİM-TEKNOLOJİ

CrowdStrike CEO'su: "Küresel Kesinti Güvenlik Olayı Değil"

CrowdStrike CEO'su George Kurtz, küresel kesintinin bir güvenlik olayı olmadığını belirtti. Sorunun tespit edilip izole edildiğini ve gerekli düzeltmelerin yapıldığını açıkladı.

CrowdStrike Üst Yöneticisi George Kurtz, yaşanan küresel kesintinin bir güvenlik olayı veya siber saldırı olmadığını belirtti. Kurtz, Windows ana bilgisayarlarında yaşanan sorunun tespit edilip izole edildiğini ve gerekli düzeltmelerin yapıldığını söyledi.

Küresel Kesinti ve Etkileri

Londra merkezli açıklamalarda bulunan Kurtz, CrowdStrike'ın, Windows ana bilgisayarları için yapılan bir içerik güncellemesinde ortaya çıkan sorun nedeniyle etkilenen müşterilerle aktif bir şekilde çalıştığını ifade etti. Sorunun güvenlik olayı veya siber saldırı olmadığını vurgulayan Kurtz, "Sorun tespit edilmiş, izole edilmiş ve bir düzeltme dağıtılmıştır." dedi.

Microsoft ve Hava Trafiği Aksaklıkları

Küresel yazılım sorunu, dünya genelinde hava trafiği dahil olmak üzere birçok sektörde aksamalara yol açtı. Microsoft, teknik aksaklıkların hafifletici önlemlerle giderilmeye çalışıldığını belirtti. Ulaştırma Bakanı Uraloğlu da küresel yazılım sorununa ilişkin aksaklıkların büyük ölçüde atlatıldığını açıkladı.

Kurtz'dan Müşteri Bilgilendirmesi

George Kurtz, X (eski adıyla Twitter) hesabından yaptığı açıklamada, yaşanan kesintiden Mac ve Linux bilgisayarlarının etkilenmediğini bildirdi. Kurtz, müşterilerin destek portalından en son güncellemeleri takip etmelerini ve resmi kanallar aracılığıyla CrowdStrike temsilcileriyle iletişimde kalmalarını önerdi.

CrowdStrike Hakkında

CrowdStrike, ABD merkezli bir siber güvenlik şirketi olup, kötü amaçlı yazılımları tespit etmeye yönelik çeşitli ürünler sunuyor. Şirket, internet ortamında şirketleri korumayı, veri ihlallerini, fidye yazılımlarını ve siber saldırıları durdurmayı hedefliyor. CrowdStrike Falcon platformu, dünya çapında binlerce şirket tarafından olası siber güvenlik tehditlerine karşı kullanılıyor.

Bugün yaşanan küresel iletişim kesintisi, CrowdStrike’ın serverlarında yaşanan bir sorunun Microsoft ürünlerini etkilemesiyle ortaya çıktı. Bu kesinti nedeniyle hava yolu şirketleri, bankalar, medya, telekomünikasyon ve ulaşım sektörlerinde birçok şirket sistemlerinde aksaklık yaşadı.