POLİTİKA

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında güvenlik zirvesi: "Teröristan'a izin verilmeyecek"

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında yapılan güvenlik zirvesinde TUSAŞ’a düzenlenen terör saldırısı ele alındı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TUSAŞ tesislerine düzenlenen terör saldırısının ardından güvenlik zirvesi gerçekleştirdi. Atatürk Havalimanı’nda yaklaşık bir saat süren toplantının ardından yapılan yazılı açıklamada, terörle mücadele konusunda kararlılık mesajları verildi ve “Terörsüz Türkiye için çalışmalar sürecek. Teröristan kurulmasına izin verilmeyecek” ifadeleri kullanıldı.

Erdoğan, BRICS Zirvesi’ne katılmak üzere gittiği Rusya’ya bağlı Tataristan Cumhuriyeti’nin başkenti Kazan’dan İstanbul’a döner dönmez, Atatürk Havalimanı Devlet Konukevi’nde düzenlenen güvenlik zirvesine başkanlık etti. Zirveye; Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak, MİT Başkanı İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii (SSB) Başkanı Haluk Görgün, Cumhurbaşkanı Dış Politika ve Güvenlik Başdanışmanı Akif Çağatay Kılıç ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik katıldı.

Toplantıda, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Anonim Şirketi’nin (TUSAŞ) Ankara’nın Kahramankazan ilçesindeki yerleşkesine yönelik düzenlenen terör saldırısı ve terörle mücadelede atılacak adımlar masaya yatırıldı.Güvenlik zirvesi sonrası yapılan yazılı açıklamada, terörle mücadele konusunda atılacak adımların kararlılıkla sürdürüleceği belirtildi. Açıklamada, “Terörsüz Türkiye için çalışmalar sürecek. Teröristan kurulmasına izin verilmeyecek” denildi. Bu açıklama, Türkiye’nin terörle mücadelede izlediği sert tutumu ve sınır ötesi operasyonlarına devam edeceği mesajını verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığındaki bu zirve, TUSAŞ’a yönelik saldırının ardından alınacak önlemler ve gelecekteki adımlar konusunda önemli bir dönüm noktası olarak görülüyor.