YAŞAM

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığındaki devlet erkanı Anıtkabir'i ziyaret etti

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 102. yıl dönümünde, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve devlet erkanı Anıtkabir'de düzenlenen törene katıldı. Erdoğan, Anıtkabir Özel Defteri'ni imzaladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki devlet erkanı, 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü'nün 102. yıl dönümü dolayısıyla Anıtkabir’de düzenlenen törene katıldı. Tören, devlet erkanının Aslanlı Yol'da yürüyüşüyle başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Atatürk'ün mozolesine ay yıldız motifli bir çelenk bıraktıktan sonra saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Törenin devamında, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve beraberindeki devlet erkanı, Misak-ı Milli Kulesi'ne geçerek Anıtkabir Özel Defteri'ni imzaladı. Erdoğan, deftere yazdığı mesajda, 102 yıl önce kazanılan Büyük Zafer'in önemine vurgu yaparak, Cumhuriyetin ilanına giden yolun bu zaferle açıldığını belirtti. Erdoğan, Türkiye Cumhuriyeti’ni muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkarma hedefi doğrultusunda kararlılıkla ilerlediklerini ifade etti ve Türkiye Yüzyılı vizyonunu hayata geçirme azmini vurguladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, mesajını şu sözlerle sonlandırdı: "Bu gurur günümüzde zat-ı alinizi, silah arkadaşlarınızı ve gül bahçesine girercesine toprağa düşen aziz şehitlerimizi tekrar rahmetle yad ediyoruz. Ruhun şad olsun."