POLİTİKA

Cumhurbaşkanı Erdoğan "Biz hazırız" dedi, Esad cephesinden yanıt geldi

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Suriye ile normalleşme çağrısına, Esad’ın Baş Danışmanı Buseyna Şaban’dan Türkiye'nin askeri varlığı nedeniyle olumsuz yanıt geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Suriye ile normalleşme çağrısına Beşar Esad’ın Baş Danışmanı Buseyna Şaban’dan yanıt geldi. Şaban, Türkiye'nin Suriye'deki askerlerini geri çekme konusunu görüşmeyi reddettiğini belirterek, bu şartlar altında masaya oturmayacaklarını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD ziyareti öncesi yaptığı açıklamada, Suriye ile ilişkileri normalleştirme ve Beşar Esad ile görüşme konusundaki hazır olduklarını belirtmiş ve Suriye'den yanıt beklediklerini ifade etmişti. Ancak Suriye kanadından gelen yanıt, Türkiye’nin Suriye’deki askeri varlığı nedeniyle olumlu olmadı.

Esad'ın Baş Danışmanı Buseyna Şaban, Umman ziyareti sırasında yaptığı açıklamada, Türkiye’nin askerlerini geri çekmeden görüşmeye yanaşmadığını ve bu şartlar altında Türkiye ile masaya oturmayacaklarını belirtti. Şaban, Türkiye’nin Şam ile yakınlaşma girişimlerini kendi çıkarlarına yönelik bir hamle olarak gördüklerini ifade ederek, “Türkiye topraklarımızın bir kısmını işgal ediyor ve tehlikeli bir Türkleştirme politikası uyguluyor” şeklinde iddialarda bulundu.