Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Mezuniyet Töreni'nde açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Terörü, ülkemiz için bir tehdit kaynağı olmaktan çıkartana kadar azim ve kararlılıkla mücadelemizi sürdüreceğiz" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde; 

Jandarma Genel Komutanlığımız ile Sahil Güvenlik Komutanlığımızın bu gurur gününde sizinle olmanın bahtiyarlığı içindeyim. Vatanımızın dört bir yanında ve denizlerimizde görev yapan kahraman arkadaşlarımıza, vatanımızın bekası için tüm güvenlik güçlerimize buradan sevgilerimizi gönderiyorum. Öğrencilerimizin ve ailelerimizin sevinçlerine eşlik etmekten büyük memnuniyet duyuyorum. Eğitim hayatınız boyunca gerek mesleki olarak gerekse diğer hususlarda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. 

Bugün 774 erkek, 82 kadın, 12 misafir olmak üzere toplam 868 subay ile 3334 assubay öğrencimizi akademimizden mezun etmenin gururunu yaşıyoruz. 4 bin 117 evladımızı yeni görev yerlerine uğurluyoruz. Her biriniz bugün burada olduğu gibi ailenizin ve milletimizin iftihar kaynağı olmaya devam edeceksiniz. Millet adına, memleket adına kutsal bir görevi icra ediyorsunuz. Omuzlarınızda sizleri görünce ellerini semaya açan, dua eden, kalbi huzur dolan emaneti var. 

Jandarma ve sahil güvenlik teşkilatımızın daha da güçleneceğine inanıyorum.Jandarma ve sahil güvenliğimiz ağır bir sorumluğu yerine getiriyor. Şunu unutmayın omuzlarınızda sizleri görünce ellerini semaya açan, dua eden aziz milletimizin emaneti var. Omuzlarında şanlı bir tarihin aydınlık bir geleceğin yükü var. Yükü ağır vebali ağır bir vatan nöbetinin neferlerisiniz. Her birinizi tebrik ediyorumuz, tek tek alınlarınızı öpüyorum.

Dün kırmızı kategoride bir caniden de döktüğü kanların hesabını sorduk. Terörü ülkemiz için bir tehdit olmaktan çıkarana kadar kararlılıkla mücadelemizi sürdüreceğiz. Hukukun dışına çıkan kendini devletten üstün görenin de gözünün yaşına bakmayız.Mayfaymış, çeteymiş, şehir eşkıyasıymış... Bunların hiçbirine aman vermeyeceğiz. 
Yeni mezunlara şunu hatırlatmak isterim. Devletin sahibi aziz milletimizin ta kendisidir. Türkiye Cumhuriyeti, Türk, Kürt, Arap, Sünni, Alevi ayrımı olmadan 85 milyonun tamamının ortak yurdudur. Bu millet bizim, bu ülke hepimizin

AK Parti Sözcüsü Çelik’ten CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e sert tepki AK Parti Sözcüsü Çelik’ten CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e sert tepki

Türkiye bugün tüm dünyada cesur ve vicdanlı bir duruş sergileyebiliyorsa son 22 yılda güvenlik alanında yakalayabildiği başarılardır. Bölücü terör örgütüne mücadelede tarihi başarılar elde ettik. Dün kırmızı kategorideki bir teröristi etkisiz hale getirdik. Teröristlere döktükleri kanın hesabını sorduk. Bundan geriye gidiş kesinlikle söz konusu olmayacak. Terörü bir tehdit kaynağı olmaktan çıkana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz. Hukukun dışına çıkanın, kendini kamu otoritesinden üstün göreninde gözünün yaşına bakmayız.

Vatandaşlarımızın canına, malına, huzuruna kast edenlere de kesinlikle müsaade etmeyiz. Suçun her çeşidi ile mücadelede çok önemli mesafe katettik. Devletin sahibi aziz milletimizin kendisidir. Bu mücadelede sizlere büyük sorumluluk düşüyor. İstikbalimize, kardeşliğimize pusu kuranlara sıra dağlar gibi karşı koyun. Vatanımızın güvenliğini emanet ettiğimiz hangi şart altında olursa olsun sorumluluklarınızı en güzel şekilde yapmanızı istiyorum. Milletimizin güven kaynağı olacaksınız. Biz tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet aşkıyla geleceğe yürüyeceğiz. Tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet niyaz ediyorum.''

Editör: Nehir Durdağı