Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Eğitim Öğretim Yılı Açılışı ve Eğitim Teknolojileri AR-GE Zirvesi'nde yaptığı konuşmada, sosyal medya ve oyun platformlarının gençler üzerindeki olumsuz etkilerine dikkat çekti. Erdoğan, bu platformların şiddeti teşvik ettiğini, aile yapısını bozan sapkın akımlara aracılık ettiğini ve küçük yaştaki çocuklara LGBT propagandası yapıldığını vurguladı. Ayrıca, sanal alemde ırkçılık ve toplumsal düşmanlıkların körüklendiğini belirtti.

Erdoğan, dijitalleşmenin kontrolsüz yapısının tehditler barındırdığına işaret ederken, batılı ülkelerin aldığı dijital kısıtlamaların eleştirilmeksizin kabul gördüğünü ancak Türkiye'deki benzer adımların haksız eleştirilerle karşılandığını söyledi. Teknolojinin faydalarının yanında getirdiği risklerin de göz ardı edilmemesi gerektiğini vurgulayan Cumhurbaşkanı, çocukları bu tehlikelerden koruma çağrısında bulundu.

Bakan Tekin duyurdu! Öğretmen atamaları için flaş gelişme Bakan Tekin duyurdu! Öğretmen atamaları için flaş gelişme

Erdoğan-21

Eğitimde 22 Yılda Atılan Adımlar

Erdoğan, son 22 yılda eğitimde yapılan reformları da anlattı. Derslik sayısının 2 katına çıkarıldığını ve öğretmen sayısının 1,2 milyona yükseldiğini hatırlattı. Öğrencilere ücretsiz ders kitapları, burslar ve özel eğitim imkanları sağlandığını belirten Erdoğan, eğitimin teknolojik altyapısına yapılan yatırımların dünya çapında bir örnek olduğunu ifade etti. Dijital teknolojinin denetimsiz kullanımının zararlı olduğunu vurgulayan Erdoğan, ailelere ve öğretmenlere bilinçli kullanım konusunda sorumluluk çağrısı yaptı.

Erdoğan2-2

Editör: Sinan Saygı