Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile Moskova'da bir araya geleceği yönündeki haberler, Dışişleri Bakanlığı tarafından yalanlandı. Üst düzey bir yetkili, bu tür haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirtti.

"Haberler Gerçeği Yansıtmıyor"

Dışişleri Bakanlığı'ndan üst düzey bir yetkili, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Esad ile Moskova'da görüşeceği yönündeki haberlerin doğru olmadığını ifade etti. Yetkili, "Sayın Cumhurbaşkanımızın, Suriye Cumhurbaşkanı Esad'la Moskova'da bir görüşme yapacağı yönündeki haberler gerçeği yansıtmamaktadır." dedi.

Fatih Erbakan'a bir şok daha! Bir belediye başkanı daha istifa etti! Fatih Erbakan'a bir şok daha! Bir belediye başkanı daha istifa etti!

Erdoğan'dan Normalleşme Açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 7 Temmuz'da gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye'nin Suriye ile normalleşme sürecine hazır olduğunu ve Esad'a her an davette bulunabileceklerini söylemişti. Erdoğan, "Beşar Esad şu anda Türkiye ile ilişkileri düzeltme noktasında bir adım attığı anda biz de ona karşı o yaklaşımı gösteririz. Çünkü biz dün Suriye ile düşman değildik ki, biz Esad ile ailece görüşüyorduk. Biz davetimizi yapacağız." ifadelerini kullanmıştı.

Putin ve Sudani'nin Yaklaşımları

Cumhurbaşkanı Erdoğan ayrıca, Türkiye'de bir görüşme olması konusunda Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Irak Başbakanı Muhammed Şiya es-Sudani'nin olumlu yaklaşımlarının olduğunu belirtmişti. Erdoğan, "Biz her yerde arabuluculuktan bahsediyoruz da sınırımızdakiyle, komşumuzla niye olmasın?" diye konuşmuştu.

Okuyuculara Soru

Sizce Türkiye ve Suriye arasındaki ilişkiler nasıl bir seyir izleyecek? Erdoğan ve Esad arasında olası bir görüşmenin bölgesel etkileri ne olabilir?

Editör: İrem Nur Kaya