Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Kazakistan'da ortak bildiriye imza atacak Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Kazakistan'da ortak bildiriye imza atacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kongre süreci için talimat verdi. Erdoğan'ın talimatının ardından AK Parti'de düğmeye basıldı. 3 Eylül’de yapılması planlanan MKYK toplantısında kongre kararı alınması bekleniyor. Karar, toplantıda üyelere ve genel başkana arz edilecek. Daha sonra olağan süreçteki takvim işletilecek.

Türkiye Gazetesi'nden Emrah Özcan'ın haberine göre; ilk başta beldeler, daha sonra ilçeler, ardından il kongreleri ve en son büyük kongre yapılacak. Böylelikle AK Parti 8’inci olağan kongresini icra etmiş olacak.

Kongreler ile birlikte ülke genelinde kadrolar gözden geçirilecek, yenilenecek, tazelenecek ve gerekli yerlere takviyeler yapılacak.

STANDART SÜRECİN DIŞINA ÇIKILACAK

AK Parti olağan kongreleri normalde bir yıl sürüyor. Bu defa standart kongre sürecinin dışına çıkılacak. 2025 ilkbaharı bitmeden kongre takvimi tamamlanmış olacak.

İstişareler geniş tutulacak, toplumsal kesimlerin kanaatleri alınacak. Sadece kadro değişikliği değil geniş toplumsal kesimlere açılım yapılacak. İstişare mekanizması dinamik tutulacak. MYK üyeleri büyükşehirlerdeki kongrelere katılacak. MKYK’daki değişim inisiyatifi Erdoğan’da olacak. Erdoğan  İstanbul ve Ankara il kongrelerine katılacak.

Eylül ayında kongre sürecine paralel olarak 'Türkiye Buluşmaları' başlatılacak. Buluşmalarda; bakanlar, MKYK üyeleri ve milletvekilleri ile 81 şehre çıkarma yapılacak.

Editör: İrem Nur Kaya