UEFA'nın Avusturya maçında bozkurt işareti yaptığı gerekçesiyle milli futbolcumuz Merih Demiral hakkında başlattığı soruşturma tansiyonu yükseltti. Karara Türkiye'den art arda tepkiler gelirken, Almanya'nın şikayetiyle başlatıldığı öğrenilen soruşturma nedeniyle Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da Şuşa'daki zirveye gitmekten vazgeçtiği ve Türkiye-Hollanda maçını Berlin'de izleme kararı aldığı öğrenildi.

Berlin'de A Milli Takımı'nı "Bozkurt" ile karşıladılar! Berlin'de A Milli Takımı'nı "Bozkurt" ile karşıladılar!

EURO 2024 son 16 turunda Avusturya maçında attığı gollerden sonra bozkurt işareti yapan milli futbolcumuz Merih Demiral hakkında UEFA tarafından soruşturma başlatılmıştı. TFF kapsamlı bir savunma dosyası hazırlarken Demiral ise maç sonunda yaptığı açıklamayla hareketinin bir mesaj içermediğini söylemişti.Soruşturmanın başlatılmasının ardından Türkiye'den peş peşe tepkiler gelmiş, Meriha Demiral'e ise destek mesajları gelmişti. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 6 Temmuz'da Türk Devletleri Teşkilatı'nın Şuşa'daki gayrıresmi zirvesine katılmaktan son anda vazgeçip Türkiye- Hollanda maçını Berlin'de izleme kararı aldığı öğrenildi.

Almanların şikayeti sonrasında başlatıldığı öğrenilen soruşturma nedeniyle karşılaşmayı Almanya'da stadyumdan izleyecek olan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yerine  zirvede Türkiye'yi Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz temsil edecek.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), hemen kapsamlı bir savunma dosyası hazırladı. Karşılaşmanın ardından Merih'in bu konuda soruşturma geçirebileceğini öğrenen yetkililer, daha önceki örnekleri bir araya getirerek, bunları savunmaya ekledi. Gece yarısı operasyonunda, Sırpların "Çetnik selamı", Arnavutların "çift başlı kartalı" gibi örnekler masaya kondu. 

FIFA, 2018 Dünya Kupası elemelerinde, İsviçre forması giymelerine rağmen Arnavutların sembolü çift başlı kartal hareketi yapan Shaqiri ve Xhaka'ya 10'ar bin, Lichtsteiner'e 5 bin İsviçre Frangı ceza vermişti. EURO 2024'te de UEFA, ırkçılık sebebiyle Sırbistan ve Arnavutluk'u cezalandırdı. Başakşehirli futbolcular, 2019-20 sezonunda, UEFA Avrupa Ligi'nde, Avusturya temsilcisi Wolfsberger ile yaptığı maçta asker selamı vererek gol sevinci yaşamış, UEFA kınama cezası vermişti.
 

Editör: Nehir Durdağı