İstanbul
Parçalı bulutlu
10°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Ortadoğu Gazetesi DÜNYA Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Zelenskiy’den Sürpriz Hamle

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Zelenskiy’den Sürpriz Hamle

Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO zirvesi için gittiği ABD’de Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy ile görüşerek Karadeniz Tahıl Girişimi’nin yeniden canlandırılıyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi’ne katılmak üzere gittiği Washington’da, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy ile önemli bir görüşme gerçekleştirdi. İletişim Başkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Erdoğan, Türkiye’nin Ukrayna-Rusya savaşının adil bir barışla sonuçlanması için çabalarını sürdürdüğünü ve Karadeniz Tahıl Girişimi’nin yeniden canlandırılması için çalışmalara başladıklarını belirtti.

Rusya-Ukrayna Savaşı ve Bölgesel Konular

Görüşmede, Ukrayna-Rusya savaşının seyri, bölgesel ve küresel konular ele alındı. Erdoğan, Türkiye’nin barışa zemin oluşturmak adına arabuluculuk dahil her türlü girişime hazır olduğunu ifade etti. Ayrıca, Karadeniz Tahıl Girişimi’nin yeniden hayata geçirilmesi için atılacak adımların önemine dikkat çekti.

Karadeniz Tahıl Girişimi’nin Önemi

Karadeniz Tahıl Girişimi, Rusya-Ukrayna savaşının küresel gıda fiyatları üzerindeki etkisini azaltmak amacıyla, Türkiye’nin öncülüğünde Birleşmiş Milletler, Türkiye, Rusya ve Ukrayna tarafından 22 Temmuz 2022’de İstanbul’da imzalanmıştı. Ancak, Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, anlaşmanın 17 Temmuz’da fiilen sona erdiğini ve Rusya’nın taleplerinin karşılanmadığı sürece anlaşmaya geri dönmeyeceğini belirtmişti.

Rusya’nın talepleri arasında, Rus Ziraat Bankası’nın SWIFT sistemine yeniden bağlanması, tarım makineleri ve yedek parça tedarikinin yeniden başlaması, gemilerin sigortalanması üzerindeki kısıtlamaların kaldırılması ve limanlara erişim yasağının sona erdirilmesi bulunuyor.

Yorumlar
Aşağıdaki görselde işlemin sonucu kaçtır
Captcha Image
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *