Ünlü şarkıcı Gomez, kurduğu markayla milyarderler listesine girdi Ünlü şarkıcı Gomez, kurduğu markayla milyarderler listesine girdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi’ne katılmak üzere gittiği Washington’da, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy ile önemli bir görüşme gerçekleştirdi. İletişim Başkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Erdoğan, Türkiye’nin Ukrayna-Rusya savaşının adil bir barışla sonuçlanması için çabalarını sürdürdüğünü ve Karadeniz Tahıl Girişimi’nin yeniden canlandırılması için çalışmalara başladıklarını belirtti.

Rusya-Ukrayna Savaşı ve Bölgesel Konular

Görüşmede, Ukrayna-Rusya savaşının seyri, bölgesel ve küresel konular ele alındı. Erdoğan, Türkiye’nin barışa zemin oluşturmak adına arabuluculuk dahil her türlü girişime hazır olduğunu ifade etti. Ayrıca, Karadeniz Tahıl Girişimi’nin yeniden hayata geçirilmesi için atılacak adımların önemine dikkat çekti.

Karadeniz Tahıl Girişimi’nin Önemi

Karadeniz Tahıl Girişimi, Rusya-Ukrayna savaşının küresel gıda fiyatları üzerindeki etkisini azaltmak amacıyla, Türkiye’nin öncülüğünde Birleşmiş Milletler, Türkiye, Rusya ve Ukrayna tarafından 22 Temmuz 2022’de İstanbul’da imzalanmıştı. Ancak, Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, anlaşmanın 17 Temmuz’da fiilen sona erdiğini ve Rusya’nın taleplerinin karşılanmadığı sürece anlaşmaya geri dönmeyeceğini belirtmişti.

Rusya’nın talepleri arasında, Rus Ziraat Bankası’nın SWIFT sistemine yeniden bağlanması, tarım makineleri ve yedek parça tedarikinin yeniden başlaması, gemilerin sigortalanması üzerindeki kısıtlamaların kaldırılması ve limanlara erişim yasağının sona erdirilmesi bulunuyor.

Editör: Nehir Durdağı