Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Kazakistan'da ortak bildiriye imza atacak Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Kazakistan'da ortak bildiriye imza atacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD'deki NATO Liderler Zirvesi dönüşünde gazetecilerin sorularını yanıtladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, son günlerde sıkça konuşulan  3. Dünya Savaşı'na ilişkin, "Bütün ülkelerin gerilim değil, barış ve huzur iklimini inşa edecek çabaları hayata geçirmesi gerekiyor" dedi.

Uçaktaki gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan'a 3. Dünya Savaşı riski hiç olmadığı kadar sık belirtilmeye başlandı. Siz son 2 büyük uluslararası zirveye katıldınız. Şanghay Zirvesi, sonrasında NATO Zirvesi. Bu iki zirvenin sonunda bu riskin yüksek olduğunu görüyor musunuz? Böyle bir kaygınız var mı? Eğer varsa bunu engellemek için hangi somut adımlar atılması gerekir?" sorusu yöneltidi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu cevabı verdi; "Doğrusu ben görmüyorum, görmek de istemiyorum." karşılığını vererek, "Dünyayı bundan önce savaşa sürükleyen gerekçeleri ve alınmayan önlemleri düşündüğümüzde bugün o hatalara düşmemeye özen göstermenin gerektiği ortadadır. Savaştan çok barışı söylemeli, barışı konuşmalıyız. Attığımız her adımı gerilim değil, barış için atmalı, planlarımızı barışı sağlamak ve kalıcı hale getirmek üzere yapmalıyız." 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bütün ülkelerin gerilimi değil, barış ve huzur iklimini inşa edecek çabaları hayata geçirmesi gerektiğini belirtti.
 

Editör: Nehir Durdağı