Bakan Tunç'tan Engin Polat'ın tahliyesine ilişkin  açıklama! Bakan Tunç'tan Engin Polat'ın tahliyesine ilişkin açıklama!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İran'ın yeni Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan ile telefonda görüştü. Pezeşkiyan'ı tebrik edip görevinde başarılar dileyen Erdoğan, iki ülke arasındaki köklü ilişkilerin yeni dönemde de gelişmeye devam edeceğine inandığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İran'ın yeni Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan'ı telefonla aradı. Erdoğan görüşmede Pezeşkiyan'ı seçimlerde kazandığı zafer nedeniyle tebrik etti.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, İran'ın seçilmiş Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede Türkiye ve İran ikili ilişkileri, bölgesel ve küresel konular ele alındı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmede, Türkiye ve İran ilişkilerinin köklü geçmişinden aldığı güçle yeni dönemde de her alanda gelişmeye devam edeceğine inandığını belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı seçilen Pezeşkiyan'ı seçim zaferinden ötürü tebrik ederken yeni görevinde başarılar diledi."
 

Editör: Nehir Durdağı