Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Adana'da düzenlenen TEKNOFEST 2024 etkinliğinde yaptığı konuşmada, İsrail'in Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres'i "istenmeyen kişi" ilan ederek ülkeye girişini yasaklamasına sert tepki gösterdi. Erdoğan, İsrail'in bölgede kan dökmek için her türlü yola başvurduğunu ifade ederek, Guterres'e yönelik yasaklama kararını ağır bir dille eleştirdi.

Bolu'da ticari taksilerde öğrencilere şok indirim Bolu'da ticari taksilerde öğrencilere şok indirim

"İsrail Coğrafyamızı Kana Buluyor"

 Orta Doğu'daki gerginliğe dikkat çeken Erdoğan, Gazze ve Lübnan'daki katliamlara değinerek İsrail'in eylemlerini sert bir şekilde kınadı. İsrail'in "Hamas bahanesiyle Gazze'yi işgal ettiğini, şimdi de Hizbullah bahanesiyle Lübnan'da kan döktüğünü" söyleyen Cumhurbaşkanı, batılı ülkelerin İsrail'e silah ve mühimmat desteği sağlamasını da eleştirdi.

"Guterres'e Meydan Okuyorlar"

 Erdoğan, İsrail'in BM Genel Sekreteri Guterres'i ülkeye almamasını "cinnet hali" olarak nitelendirerek, "Sen kim oluyorsun da BM Genel Sekreteri'ne ferman gönderiyorsun?" diye çıkıştı. İsrail'in bu adımının, uluslararası normlara aykırı olduğunu ifade etti.

Vadedilmiş Topraklar Mesajı

 Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail'in bölgedeki "vadedilmiş topraklar" planına da dikkat çekti. İsrail'in yayılmacı politikalarının sadece Gazze ve Lübnan ile sınırlı kalmayacağını belirten Erdoğan, Türkiye'nin savunma sanayinde dışa bağımlılığı azaltmak için adımlar attığını ve komşu ülkelerle işbirliğini geliştirdiğini vurguladı.

Editör: İbrahim Hakkı Yazıcı