İstanbul
Parçalı bulutlu
10°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Ortadoğu Gazetesi POLİTİKA Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın KKTC’deki sözleri Yunanistan’da gerginlik yarattı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın KKTC’deki sözleri Yunanistan’da gerginlik yarattı

Erdoğan’ın KKTC'deki konuşmaları, Yunanistan’da gerginliğe neden oldu ve Yunan basınında geniş yankı buldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Kıbrıs Barış Harekatı’nın 50. yıl dönümünde KKTC’de yaptığı açıklamalar, Yunanistan’da büyük yankı uyandırdı. Erdoğan’ın konuşmaları, Yunan basınında geniş yer buldu ve çeşitli tepkilere neden oldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kıbrıs Barış Harekatı'nın 50. yıl dönümünde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) düzenlenen 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı törenlerine katıldı. Tören sırasında yaptığı konuşmada, Kıbrıs'ta federal bir çözümün mümkün olmadığını belirten Erdoğan, Yunanistan’a yönelik sert mesajlar verdi.

Erdoğan, konuşmasında “Aynı suda iki kez yıkanılmaz. Adadaki gerçekleri görmezden gelerek hiçbir yere varılmaz. Kıbrıs'ta federal bir çözümün mümkün olmadığına inanıyoruz. Müzakerelere, yıllar önce İsviçre'de bıraktığımız yerden devam edelim demenin kimseye faydası yoktur. Biz müzakereye, görüşmeye, Kıbrıs'ta kalıcı barışı ve çözümü sağlamaya hazırız. Çözüm yolunda uzatılan hiçbir eli havada da bırakmayız.” ifadelerini kullandı.

Bu açıklamalar, Yunanistan’da büyük tepkilere yol açtı. Yunan gazeteleri, Erdoğan’ın sözlerini “Eyvah Türkler geliyor!”, “Akdeniz'de büyük gövde gösterisi”, “Türkler bir gece ansızın gelebileceğini hatırlatıyor” gibi başlıklarla duyurdu. Protothema gazetesi, Erdoğan'ın açıklamalarını “Erdoğan işgal altındaki topraklardan kışkırtmayı sürdürüyor” başlığıyla verirken, CNN Greece “Erdoğan işgal topraklarında” başlığını kullandı.

Kathimerini gazetesi ise, Erdoğan'ın "Miçotakis'le görüştüm. 'Sataşma yapma' dedim" sözlerine atıfta bulunarak, “Erdoğan işgal altındaki topraklardan seslendi: Kıbrıs'ta federal çözüm mümkün değil” başlığını attı. Gazete, Erdoğan'ın “Kuzey Kıbrıs göz bebeğimiz, ruhumuzun bir parçası” ifadeleriyle Türkiye’nin adadan elini çekmeyeceğini belirttiğini vurguladı.

Iefimerida gazetesi de, “Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, işgal altındaki Kıbrıs'a çıkarma yaptı” sözleriyle okurlarına ulaştı. Gazete, Erdoğan’ın “Kıbrıs'ta kalıcı barış ve çözüm için müzakereye hazırız” şeklindeki sözlerini provokatif olarak nitelendirdi.

Yorumlar
Aşağıdaki görselde işlemin sonucu kaçtır
Captcha Image
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *