Türkiye Güzeli seçilen İdil Bilgen'in babası tanıdık çıktı! Türkiye Güzeli seçilen İdil Bilgen'in babası tanıdık çıktı!

Diyarbakır'da düzenlenen Kara Harp Okulu mezuniyet töreninde genç teğmenlerin, kılıçlarını havaya kaldırarak "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" şeklinde bağırmaları, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tepkisine neden olmuştu. Bu olay üzerine Milli Savunma Bakanlığı (MSB) kaynakları, olayla ilgili bir soruşturma başlatıldığını ve sorumlular hakkında gerekli işlemlerin yapılacağını duyurdu.

Soruşturma Devam Ediyor

MSB, Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) Kara Harp Okulu mezuniyet töreninde yaşanan bu olayın titizlikle araştırıldığını ve inceleme sonucuna göre disiplin mevzuatı kapsamında gerekli adımların atılacağını belirtti. Askerliğin temelinin disiplin olduğu vurgulanarak, olayların hukuk ve mevzuat çerçevesinde ele alındığı ifade edildi. Ayrıca, bu tür olayların bağlamından koparılmaması ve dezenformasyona karşı dikkatli olunması gerektiği uyarısında bulunuldu.

Kılıçlı Yemin Geleneği ve Yönerge Değişikliği

Kılıçlı yemin geleneğinin 1999'dan bu yana mezuniyet törenlerinde uygulandığı, ancak 29 Mart 2023'te yönergede yapılan bir değişiklikle mezuniyet andının şimdiki halini aldığı belirtildi. İnceleme sonucunda kastı, kusuru veya ihmali olan personel hakkında disiplin işlemlerinin uygulanacağı ifade edildi.

MSB'den Diğer Açıklamalar

MSB Basın ve Halka İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, son bir haftada gerçekleştirilen operasyonlarda 95 teröristin etkisiz hale getirildiğini, yıl başından bu yana etkisiz hale getirilen terörist sayısının ise 1.963 olduğunu bildirdi. Ayrıca, yasa dışı geçişlerde yakalanan kişi sayısının 10.091'e ulaştığı açıklandı. Bunun yanı sıra, ABD ile Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY) arasında yapılan askeri anlaşma kınandı. Milli Uzay Programı kapsamında uzay misyonunu başarıyla tamamlayan Hava Pilot Albay Alper Gezeravcı'nın Uzay Komutanlığı'na atandığı duyuruldu.

Editör: İrem Nur Kaya