Öne Çıkan Değişiklikler:

1. Vadeli Mevduat Faiz Oranları Yenilendi: Kur korumalı vadeli mevduat hesaplarına uygulanan faiz oranlarında değişiklik yapıldı. Döviz tevdiat hesaplarından dönüşüm kuru üzerinden Türk lirasına çevrilen mevduat hesaplarına 6 aya kadar olan vadelerde %7,5, 1 yıla kadar vadelerde %5 faiz uygulanacak. Altın cinsinden mevduat hesapları için bu oranlar sırasıyla %7,5 ve %5 olacak.

   

2. Katılım Hesaplarında Düzenlemeler: Kur korumalı vadeli katılma hesaplarına da benzer oranlar getirildi. Dövizden dönüşen hesaplara 6 aya kadar vadelerde %7,5, 1 yıla kadar vadelerde %5 kar payı uygulanacak. Altın cinsinden katılım hesapları için de aynı oranlar geçerli olacak.

Kararnamenin Detayları:

Vergi kaçıran 250 mükellefe 250 milyon lira ceza: Lüks restoran zinciri de listede Vergi kaçıran 250 mükellefe 250 milyon lira ceza: Lüks restoran zinciri de listede

31 Temmuz 2024 tarihli ve 8775 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile yürürlüğe giren değişiklikler, 1 Ağustos 2024 tarihinden itibaren uygulanmaya başlanacak. Bu tarihten sonra açılan veya vadesi yenilenen hesaplar, yeni faiz ve kar payı oranlarına tabi olacak.

Editör: Nehir Durdağı