EKONOMİ

Cumhurbaşkanı kararı ile döviz ve altın hesaplarında önemli değişiklikler

Yeni kararname ile döviz ve altın hesaplarında önemli faiz ve kar payı değişiklikleri yapıldı. Detaylar için haberimizi okuyun.

Öne Çıkan Değişiklikler:

1. Vadeli Mevduat Faiz Oranları Yenilendi: Kur korumalı vadeli mevduat hesaplarına uygulanan faiz oranlarında değişiklik yapıldı. Döviz tevdiat hesaplarından dönüşüm kuru üzerinden Türk lirasına çevrilen mevduat hesaplarına 6 aya kadar olan vadelerde %7,5, 1 yıla kadar vadelerde %5 faiz uygulanacak. Altın cinsinden mevduat hesapları için bu oranlar sırasıyla %7,5 ve %5 olacak.

   

2. Katılım Hesaplarında Düzenlemeler: Kur korumalı vadeli katılma hesaplarına da benzer oranlar getirildi. Dövizden dönüşen hesaplara 6 aya kadar vadelerde %7,5, 1 yıla kadar vadelerde %5 kar payı uygulanacak. Altın cinsinden katılım hesapları için de aynı oranlar geçerli olacak.

Kararnamenin Detayları:

31 Temmuz 2024 tarihli ve 8775 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile yürürlüğe giren değişiklikler, 1 Ağustos 2024 tarihinden itibaren uygulanmaya başlanacak. Bu tarihten sonra açılan veya vadesi yenilenen hesaplar, yeni faiz ve kar payı oranlarına tabi olacak.