Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Ankara Sanayi Odası (ASO) Geleneksel Büyükelçiler Resepsiyonu’nda yaptığı konuşmada, Eylül ayı enflasyonuyla birlikte 40’lı rakamları görmeyi beklediklerini, yılsonu enflasyon tahminlerinin ise yüzde 41,5 olduğunu belirtti.

İkinci el araç satışlarında yeni dönem! İkinci el araç satışlarında yeni dönem!

Yılmaz, Ankaralı sanayicilerin Türkiye ekonomisinin bel kemiğini oluşturduğunu ifade ederek, sosyoekonomik göstergeler bağlamında Ankara’nın önemli bir konuma sahip olduğunu vurguladı. “İnsan sermayesi çok güçlü olan bir ilimiz. Türkiye Yüzyılı’nın öncü illerinden biri olacağına yürekten inanıyoruz” dedi.

Ekonomik İstikrar ve Güven Vurgusu

Genel ve yerel seçimlerin ardından siyasi belirsizliklerin ortadan kalktığını belirten Yılmaz, “Ekonominin düşmanı belirsizliktir. Seçimsiz dönemi çok iyi değerlendirip, Türkiye Yüzyılı hedeflerine kararlılıkla yürüyeceğiz” ifadelerini kullandı. Dünya ekonomisinin zorlu bir dönemden geçtiğini, enflasyonla mücadele ve sıkı para politikalarının küresel likiditeyi daralttığını da sözlerine ekledi.

Enflasyonla Mücadelede Üç Aşamalı Plan

Enflasyonla mücadelede üç aşamalı bir plan yürüttüklerini belirten Yılmaz, “Geçiş dönemini tamamladık ve şu anda dezenflasyon sürecindeyiz. Ağustos ayı enflasyonumuz 52’lere kadar geriledi. Eylül ayında 40’lı rakamları göreceğimizi, yılsonunda ise yüzde 41,5 enflasyon oranı beklediğimizi tahmin ediyoruz” dedi. Ayrıca, net rezervlerde toparlanma ve kredi risk primlerinde iyileşme olduğunu kaydetti.

Editör: Nehir Durdağı