POLİTİKA

DEM Parti’den AK Parti ve MHP’ye ziyaret gündemi!

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, partinin AK Parti ve MHP ile temaslarına dair açıklamalarda bulundu. Ayrıntılar ve tartışmalar karar toplantısında belirlenecek.

 DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, partinin AK Parti ve MHP ile temas kuracağına dair iddialarla ilgili açıklamalarda bulundu. Bakırhan, partinin kurullarının yakın zamanda toplanarak yol haritasını belirleyeceğini ifade ederek, bu ziyaretler hakkında kararı yine kurulların vereceğini söyledi.

Bakırhan: Diyalogla Çözüm Önemli

 Ezilenlerin Sosyalist Partisi'nin (ESP) Ankara’daki kongresinde konuşan Tuncer Bakırhan, Türkiye’deki siyasi gündem ve Kürt sorununa ilişkin soruları yanıtladı. Şanlıurfa Milletvekili Ömer Öcalan’ın, amcası Abdullah Öcalan ile görüşme detayları sorulduğunda, Bakırhan, devletin bu görüşmeyi takip ettiğini belirterek, “Ömer Öcalan’ın aktardıklarıyla yetiniyoruz. Abdullah Öcalan’ın da sorunun diyalog ve müzakere ile çözülmesi gerektiğini vurguladığını biliyoruz. Ancak bu sürecin ilerleyebilmesi için gerekli hukuki ve siyasi zeminin oluşturulması gerekiyor. Bu, sadece DEM Parti’nin değil iktidarın adım atmasını gerektiren bir durum," şeklinde konuştu.

“Kürt Meselesi Demokratik Yollarla Çözülmeli”

 Bakırhan, Kürt sorununun demokratik yöntemlerle çözüme kavuşturulmasının önemine değinerek, “Yüzyıllık bir mesele olan Kürt sorununu çözmeden Türkiye’nin diğer sorunlarına köklü çözümler getirmek zor. Sadece sözlerle değil, diyalog ve müzakereye dayalı bir siyasi zemin gerekiyor. DEM Parti olarak bu konuda Meclis’te üzerimize düşeni yapmaya hazırız,” dedi. Bakırhan ayrıca, "Türkiye ne diyor, hükümet bu konuda nasıl bir tutum sergileyecek, bekleyip görmek lazım,” diyerek hükümetin tavrının da belirleyici olacağını ekledi.

“Kürt’ün Mutlu Olmadığı Bir Ülkede Kimse Mutlu Olamaz”

 Bakırhan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Ziya Gökalp Sempozyumu’nda sarf ettiği “Kürtleri sevmeyen bir Türk varsa, Türk değildir; Türkleri sevmeyen bir Kürt varsa, Kürt değildir” sözlerini de değerlendirdi. Bakırhan, “Kürtlerin mutlu olmadığı bir ülkede kimse mutlu olamaz. Bu noktada Bahçeli’nin ifadelerine katılıyorum. Artık Türklerin ve Kürtlerin karşılıklı saygı ve sevgiyle birlikte yaşaması gereken bir sürece geçmemiz gerektiğini düşünüyorum. Sadece söz değil, pratik adımların atılması gerekiyor,” dedi.

DEM Parti'nin AK Parti ve MHP'yi Ziyaret Gündemi

 DEM Parti’nin AK Parti ve MHP’yi ziyaret edip etmeyeceği sorusuna da değinen Bakırhan, partinin kurullarının önümüzdeki günlerde toplanarak bu konuda karar alacağını belirtti. “Bu konu kurullarımızda görüşülür mü bilmiyorum ama kararı onlar verecek,” diyerek ziyaretle ilgili nihai kararın parti içinde yapılacak görüşmelere bağlı olduğunu ifade etti.