Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ekipleri, Balıkesir’in Burhaniye ilçesi sahilinde deniz suyunun renginde değişiklik yaşandığı yönünde gelen ihbarlar üzerine harekete geçti. Yapılan incelemelerde, özellikle **İskele Mahallesi, Adyar mevkisinde** deniz suyunda anormal bir değişim olduğu tespit edildi. 

Bölgedeki detaylı analizler sonucunda, **bir dere vasıtasıyla denize atık su deşarjı yapıldığı belirlendi**. Bu durumun kaynağını araştıran ekipler, atık suyun Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi’ne (BASKİ) ait altyapıdan geldiğini tespit etti. Özellikle **BASKİ'nin atık su terfi merkezi şebeke hattı** ile **Burhaniye Atıksu Arıtma Tesisi’nin derin deniz deşarj hattı** incelendiğinde, bu sistemler aracılığıyla dereye atık suyun döküldüğü görüldü.

Emlak Konut'tan yeni kampanya ayrıntılar belli oldu Emlak Konut'tan yeni kampanya ayrıntılar belli oldu

Yetkililer, çevreye ve deniz ekosistemine olası zararları değerlendirmek için numuneler alarak detaylı laboratuvar analizlerine başladı. Çevre Kanunu kapsamında ilgili kurumlara cezai yaptırımlar uygulanıp uygulanmayacağı konusunda ise Bakanlık yetkililerinin ilerleyen günlerde açıklama yapması bekleniyor. Bölgedeki çevresel etkileri en aza indirmek için ek önlemler alınabileceği de belirtiliyor.