Denizli'nin Merkezefendi ilçesi sınırlarında yer alan Karcı Dağı’nda 24 Ekim Perşembe günü öğle saatlerinde başlayan orman yangını, üçüncü gününde de kontrol altına alınamadı. Yangına, hem karadan hem de havadan müdahaleler devam ederken, bölgeden gelen görüntüler endişeleri artırdı.

İki uçak kafa kafaya çarpıştı! İki uçak kafa kafaya çarpıştı!

Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri, yangının başladığı 14.20’den itibaren müdahaleye hız kesmeden devam ediyor. Yangına 6 helikopter, 17 arazöz, 5 iş makinesi ve 12 ilk müdahale aracı ile müdahale ediliyor. Ekiplerin yanı sıra gönüllülerin de desteğiyle yaklaşık 524 kişilik bir ekibin sahada aktif görev yaptığı belirtildi. Çeşitli kurum, kuruluş ve sivil toplum kuruluşları da yangınla mücadeleye katkı sağlıyor.

Denizli Valiliği, Denizli Büyükşehir Belediyesi, Merkezefendi Belediyesi, Emniyet Müdürlüğü, UMKE, AFAD ve itfaiye ekipleri, yangın bölgesinde koordinasyonu sürdürüyor. Bölgede alınan önlemlerle, yangının daha geniş alanlara yayılmasının önüne geçilmeye çalışılıyor. Ancak alevlerin şiddeti ve rüzgarın etkisiyle yangının yayılma riski endişe yaratıyor.

Editör: Nehir Durdağı