ABD merkezli banka Morgan Stanley 2025 asgari ücret zam tahmininin ardından bu kez de dolar/TL kuru ile ilgili tahminini açıkladı.

Dev bankanın yayımladığı raporda bankacılık hisselerinin hedef fiyatları indirilirken, faiz indirimi, enflasyon ve dolar kuru ile ilgili beklentiler de yer aldı. Raporda, Merkez Bankası'nın piyasa beklentilerine göre daha şahin bir yol izlemesi beklendiği belirtildi.

Faiz ve enflasyon beklentisi

Eylül ayında beklentilerin üstündeki enflasyona göndermede bulunan Morgan Stanley, eylül bu rakamların dezenflasyon sürecine yönelik kısa vadeli riskler taşıdığını kaydetti.

Banka, TCMB'nin faiz indirimlerine 2025 yılının ilk çeyreğinde başlamasını öngördüklerini ifade etti. 250 baz puanlık bir indirimle Ocak 2025'te faiz indiriminin başlamasını öngören banka, faiz oranlarının mart ve haziran aylarına kadar kademeli olarak sırasıyla yüzde 42,5 ve yüzde 35 seviyelerine düşürülmesini tahmin ediyor. 2025'in ikinci yarısında, daha küçük adımlarla faiz indirimi yapılmasını bekleyen banka, 2025'in sonunda politika faizinin yüzde 28'e kadar düşeceğini tahmin ediyor.

Savunma Sanayi Fonu'na kredi kartı katkı payı düzenlemesinde yeni gelişme! İşte detaylar Savunma Sanayi Fonu'na kredi kartı katkı payı düzenlemesinde yeni gelişme! İşte detaylar

Banka, Merkez Bankası’nın faiz indirimlerinin enflasyonun düşmesine katkıları ile Türk lirasını desteklediğini aktararak, yerel tahvillere oranla TL'nin daha cazip olduğunu düşüncesini paylaştı.

Raporda, "TL'nin yerel tahvillerden daha cazip olduğunu düşünüyoruz, çünkü 2025'in ilk yarısında daha yavaş bir faiz indirim döngüsü bekliyoruz" ifadeleri kullanıldı.

Dolar/TL tahminlerine de yer verilen raporda, kurun yıl sonunda 36 seviyesindeki önceki tahminin üstünde güçlenme riski olduğunun altı çizildi.

Dolar/TL'nin 2025 sonunda ise 45 TL seviyesinde olacağı tahmin edildi.

Editör: İrem Nur Kaya