POLİTİKA

DEVA ve Gelecek Partisi birleşiyor: İşte yeni cumhurbaşkanı adayı!

Gelecek ve DEVA Partileri birleşme sürecinde sona yaklaştı. Yeni partinin genel başkanı Ali Babacan olacak.

Gelecek Partisi ve DEVA Partisi arasında bir süredir devam eden birleşme görüşmelerinde sona yaklaşıldı. İki partinin liderleri Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan’ın partilerini tek çatı altında birleştirerek siyasi yolculuklarına devam etmesi planlanıyor. Birleşmenin ardından yeni partinin genel başkanının kim olacağı da netleşti.

Birleşme DEVA Partisi Çatısı Altında Olacak

Gerçek Gündem’den Altan Sancar’ın haberine göre, iki parti lideri geçtiğimiz hafta bir araya gelerek birleşme konusunda son detayları görüştü. Görüşmelerde uzlaşılan formüle göre, birleşme DEVA Partisi çatısı altında gerçekleştirilecek ve Ali Babacan yeni partinin genel başkanı olacak. Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu için ise farklı bir pozisyon üzerinde çalışılıyor. En çok konuşulan seçeneklerden biri Davutoğlu’nun “onursal genel başkan” sıfatıyla partide yer alması.

Davutoğlu İçin Formül Arayışı Sürüyor

Davutoğlu’nun yeni partideki rolü konusunda henüz kesin bir karar alınmış değil. Onursal genel başkanlık önerisi öne çıkarken, Gelecek Partisi’nin de bu sürece nasıl yaklaşacağı önem taşıyor. Davutoğlu ve Babacan’ın yapacağı bir sonraki görüşmede bu konunun netleşmesi bekleniyor. Gelecek Partisi, salı günü toplanacak olan yönetim kurulu toplantısında birleşme kararlarını değerlendirerek son şeklini verecek.

Saadet Partisi’nin Kararı Bekleniyor

Birleşmenin ardından Saadet Partisi ile Gelecek Partisi’nin oluşturduğu grup ise bu gelişmeye nasıl tepki vereceği merak konusu. Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kaya, Gerçek Gündem’e yaptığı açıklamada, “Birleşme gerçekleşirse, bizim durumumuz da değerlendirmeye alınabilir. Şu an için yorum yapmak erken,” dedi. Saadet Partisi’nin, DEVA ve Gelecek Partileri arasındaki birleşmeye nasıl bir tutum sergileyeceği, birleşme sonrası netleşecek.

Cumhurbaşkanlığı Adaylığı İçin Mansur Yavaş Gündemde

İki partinin birleşmesiyle birlikte cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda da yeni senaryolar ortaya çıktı. İddiaya göre, Gelecek Partisi, Ahmet Davutoğlu’nun adaylığını düşünse de, muhalefetin ortak bir aday üzerinde uzlaşması halinde bu ismi desteklemeye sıcak bakıyor. Özellikle Mansur Yavaş’ın aday gösterilmesi durumunda, iki partinin bu adaylık etrafında birleşebileceği belirtiliyor.