YÖK Başkanı Erol Özvar, devlet üniversitelerindeki ikinci öğretim programlarının kapatıldığını açıkladı. Bu kararla kontenjanlarda azalma yaşanacak ve geçen yıl 80 bin öğrencinin yerleştiği programlar artık olmayacak.

YÖK'ten Önemli Karar

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar, devlet üniversitelerindeki ikinci öğretim programlarının kapatıldığını duyurdu. Bu karar, üniversitelerdeki program kalitesini artırmaya yönelik önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Özvar, vakıf üniversitelerinin de bu değişikliğe uyum sağlamalarını ve programlarını geleceğin mesleklerine uygun hale getirmelerini istedi.

Geçen Yıl 80 Bin Öğrenci Yerleşmişti

KPSS lisans sınavı sonuçları belli oldu KPSS lisans sınavı sonuçları belli oldu

Geçtiğimiz yıl, 1308 ikinci öğretim programına yaklaşık 80 bin öğrenci yerleşmişti. Bu yıl, Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) kontenjanlarında da benzer bir düşüş yaşanması bekleniyor. Ayrıca, mimarlık, eczacılık, psikoloji, beslenme-diyetetik ve temel bilimler gibi bazı programların kontenjanlarında da azaltma kararı alındı.

Eğitimde Yeni Dönem

YÖK Başkanı Özvar, "Üniversitelerimizdeki program kalitesini artırmaya yönelik belki de en önemli çalışmamız devlet üniversitelerimizdeki ikinci öğretim programlarının kapatılması olmuştur. Vakıf üniversitelerinde de aynı şekilde, istihdama duyarlı ve geleceğin mesleklerine uygun programlara geçiş sağlanacaktır." dedi.

Editör: Nehir Durdağı