GENEL

Dilan Polat nasıl tahliye oldu? Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'tan açıklama geldi

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Dilan Polat'ın tahliyesi üzerine yargıya güvenilmesi gerektiğini belirtti ve MASAK raporlarına dayalı yargı sürecini anlattı.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, vergi kaçakçılığı ve kara para aklama suçlamalarıyla geçtiğimiz yıl tutuklanan ve MASAK raporu sonrasında tahliye edilen Dilan Polat hakkında ilk kez açıklamada bulundu. CNN Türk'te Hakan Çelik'in programına katılan Bakan Tunç, yargı sistemine güvenilmesi gerektiğini vurgulayarak, "Savcılarımız bu soruşturmayı titizlikle yürüttüler. MASAK, detaylı bir inceleme yaptı ve bu raporlar çerçevesinde mahkeme bir karar verdi," dedi.

"Yargıya Müdahale Edilmemeli"

Bakan Tunç, Polat'ın tahliyesiyle ilgili eleştirilere de yanıt vererek, dosyanın içeriğini bilmeden yapılan yorumların yanlış olduğunu belirtti. "Dosyada şüphelilerin hepsinin serbest bırakılması söz konusu değil. Yargının işleyişine müdahale etmemeli ve sonucu beklemeliyiz. Suç şüphesiyle açılan bu soruşturmada kuvvetli deliller var. Mahkemeler, ortaya çıkan deliller ve MASAK raporları ışığında kararlarını veriyor," diye konuştu.

Polat'ın Tahliyesi: Yargı Süreci Nasıl İşledi?

Dilan Polat, Kasım 2023'te vergi kaçakçılığı ve kara para aklama suçlamalarıyla tutuklanmıştı. 18 Ağustos'ta MASAK'ın detaylı inceleme raporunun ardından tahliye edilmesi, kamuoyunda geniş yankı uyandırmıştı. Bakan Tunç'un açıklamaları, yargı sürecine olan güvenin korunması gerektiği mesajını içeriyor.