MAGAZİN

Dilan Polat ve Sıla Doğu'ya "Hayasızca hareketler" soruşturması!

Dilan Polat ve Sıla Doğu'nun Beşiktaş'taki bir eğlence mekanındaki hareketleri sonrası "hayasızca hareketler" suçundan soruşturma başlatıldı.

 İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, sosyal medyada yayımlanan bir video üzerine Dilan Polat ve kardeşi Sıla Doğu hakkında "hayasızca hareketler" suçundan re'sen soruşturma başlattı. Videoda, iki kardeşin bir eğlence mekanında kutlama yaparken öpüşmesi kamuoyunda büyük tepki çekmişti.

Tartışma Yaratan Kutlama

 Dilan Polat, kara para aklama, vergi kaçırma ve çete kurma suçlamalarıyla yargılandığı davada tahliye edilmiş, eşi Engin Polat ve diğer aile üyeleri de kısa süre önce serbest bırakılmıştı. Bunun ardından, Beşiktaş'ta bir eğlence mekanında düzenlenen kutlamada, Dilan Polat ve kardeşi Sıla Doğu'nun dudak dudağa öpüşmesi, sosyal medyada hızla yayılarak geniş bir yankı uyandırdı.

Polat'tan Tepkilere Yanıt

Tepkiler karşısında açıklama yapan Dilan Polat, kardeşiyle aralarındaki yakın bağa vurgu yaparak, "Biz onunla çok şey yaşadık. Sıla, tahliye edildiği gün beni dudağımdan tırnaklarıma kadar öptü. Biz kardeşiz, bu bizim aramızda normal" ifadelerini kullandı. Ancak bu açıklama, kamuoyundaki tepkileri dindirmedi.

Başsavcılık Soruşturma Başlattı

 Yaşanan olayların ardından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Dilan Polat ve Sıla Doğu hakkında "hayasızca hareketler" suçundan re'sen soruşturma başlattığını duyurdu. Polat, geçtiğimiz aylarda kara para aklama ve suç örgütü kurma suçlamalarıyla tutuklanmış ve 19 Ağustos'ta tahliye edilmişti.