Kara para aklama suçlamasıyla haklarında dava açılan Dilan ve Engin Polat, yarın Anadolu 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde ilk kez hakim karşısına çıkacak. Dava, çiftin yanı sıra toplam 28 sanığın yargılandığı geniş çaplı bir operasyonun parçası. Çifte, "suç işlemek amacıyla örgüt kurma ve yönetme", "suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama" ve "Futbol ve Diğer Spor Müsabakalarında Bahis ve Şans Oyunları Düzenlenmesi Hakkında Kanun’a muhalefet" suçlarından 40'ar yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Davada Neler Yaşandı?

İstanbul merkezli 6 ilde, 1 Kasım 2023 tarihinde düzenlenen operasyonlarda Dilan Polat ve eşi Engin Polat gözaltına alınmıştı. Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) tarafından hazırlanan rapora göre, çiftin tasfiye halindeki firmalar aracılığıyla sahte faturalar düzenleyerek 200 milyon lira tutarında para girişi sağladıkları tespit edilmişti. Dilan Polat, tutuklu bulunduğu süreçte 19 Ağustos 2024'te tahliye edilirken, Engin Polat hâlâ tutuklu bulunuyor.

Yargı Süreci

16 ilin valisi değişti: İşte tam liste! 16 ilin valisi değişti: İşte tam liste!

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Dilan ve Engin Polat hakkında örgüt kurma, yönetme ve kara para aklama suçlarından 20'şer yıldan 40'ar yıla kadar hapis cezası talep etti. Diğer sanıklar için de değişen oranlarda hapis cezaları talep ediliyor. Yarın gerçekleşecek duruşmada, çift ve diğer sanıklar ilk kez hakim karşısına çıkacak.